ATV2 Slow streaming over LAN

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by ascender, Feb 20, 2012.

  1. ascender macrumors 68000

    Joined:
    Dec 8, 2005
    #1
    This is driving me mad. Until about 3 weeks ago my setup had been reliable and rock solid for months.

    i5 Mac Mini connected at 1000MBps to a new AEBS.

    iTunes library shared via FW800 connected Drobo S.

    ATV2 with wired connection to the same AEBS.

    All software up to date, have rebooted everything, turned home sharing on and off. Yet when streaming TV shows and movies, the buffered stream is only just ahead of the play marker meaning you get stutters and freezes as it rebuffers.

    Any ideas? Its as if the ATV has changed the way it buffers media but I can't see why it would have done that and there's so few options in iTunes that I can't see what else I could change.
     
  2. hafr macrumors 68030

    Joined:
    Sep 21, 2011
    #2
    If you connect via SSH and look in the two subfolders in /private/var/mobile/Library/Caches/AppleTV/Video you might find that there's a lot of space being used for CahedMedia files. You can delete them all (not the plist-file in each folder though).

    If you can't SSH into it, I've heard pulling the power cord makes the ATV2 delete any cached files when powering it back on.
     
  3. charlien macrumors regular

    Joined:
    Jul 3, 2006
    #3
    Maybe you have a bad network cable. Try it wireless.
     
  4. ascender thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Dec 8, 2005
    #4
    Rebooting doesn't help and neither does switching it to wireless.

    I'm starting to wonder if the ATV is at fault, or if its worth doing a restore on it.
     

Share This Page