Atv4 loses sound every day requires restart

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by kdw877, Apr 5, 2017.

  1. kdw877 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 14, 2017
    #1
    Any ideas why? At least 2-3 times a day my Apple TV loses all sound that doesn't come back without a restart. I've tried messing with the tv and different hdmi ports and audio settings on the tv itself to no avail. Its done it since I bought it and persisted through all the updates since
     
  2. MacManiac76 macrumors 65816

    MacManiac76

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Location:
    White Mntns, Arizona
    #2
    Sounds like a hardware issue. Take it to Apple for repair or exchange.
     
  3. kdw877 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 14, 2017
    #3
    hope its still under warranty :s gonna get the nvidia shield
     
  4. MacManiac76 macrumors 65816

    MacManiac76

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Location:
    White Mntns, Arizona
    #4
    It has 1 year hardware support standard and 2 years if you bought the AppleCare support for $29.
     
  5. MarkNY macrumors regular

    Joined:
    Jun 21, 2010
    #5
    I occasionally have the same problem. Pretty sure it's an HDMI handshake issue. If I switch to a different source then back to the Apple TV, sound comes back.
     
  6. doolittle27 macrumors member

    doolittle27

    Joined:
    Jan 20, 2016
    Location:
    San Francisco, CA, USA
    #6
    Same problem here. Had the unit replaced but issue remains. I usually just restart and then the sound is back on. Happened a lot when I skipping through videos on YouTube.
     
  7. PinballMagician macrumors newbie

    PinballMagician

    Joined:
    Jun 8, 2016
    #7
    Have you tried a different HDMI cable?
     
  8. starkmj macrumors member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    #8
    Glad to hear someone else say this happens to them. Happens to me all the time and i have to restart. Thing it's just a bug.
     
  9. kdw877 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 14, 2017
    #9
    Tried a diff HDMI when it first started and no dice. It's the one thing that's annoyed me most as the restart takes forever too. It's garbage.
     
  10. MacManiac76 macrumors 65816

    MacManiac76

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Location:
    White Mntns, Arizona
    #10
    If a restart takes more than 30 seconds you have a hardware issue going on. I would get it serviced or exchanged if you still can.
     

Share This Page