Become a MacRumors Supporter for $25/year with no ads, private forums, and more!

Audi Bluetooth Apple Watch clash

prycop

macrumors member
Original poster
Mar 2, 2010
98
43
Since the 1.01 Apple Watch update I've had problems with bluetooth in my car.

One of two things happen when I enter the car with my iphone and apple watch
either:
My Apple Watch loses connection with the phone as the phone pairs with the car's bluetooth (about 80% of the time)
or
My phone doesn't pair with the car at all bit keeps a connection with the Watch.

The only way to resolve it is to switch the phone on and off and then the phone connects to both car and Watch.

This has only happened since the 1.01 software update.

Anyone else?
 

andrewpturko

macrumors regular
Apr 23, 2012
211
50
I had the same issue in my car. Just had to repair the watch.

My Watch > Apple Watch > Unpair Apple Watch.
 
Comment

danmart

macrumors 65816
Apr 24, 2015
1,420
827
Lancs, UK
Is your car an Audi too, or a different marque? Just wondering since I have an Audi (but no watch yet).
 
Comment

andrewpturko

macrumors regular
Apr 23, 2012
211
50
Is your car an Audi too, or a different marque? Just wondering since I have an Audi (but no watch yet).

I had the issue on a BMW 7 series. I assume it's a generic bluetooth issue if it was happening in my car as well.
 
  • Like
Reactions: danmart
Comment

prycop

macrumors member
Original poster
Mar 2, 2010
98
43
Will try it now and let you know how it goes!

Seems to have solved it.
Unpairing and pairing again took a long time - car seemed ok but I was pairing the phone and watch in the car so may have overridden the car's bluetooth - we'll see tomorrow with a more realistic scenario.
 
Comment

vegetassj4

macrumors 6502
Oct 16, 2014
251
277
Have had this happen in a 2011 Merc. Also have to sometimes manually connect to my bluetooth headset (Bose) as well
 
Comment

ant69

macrumors 6502
Feb 2, 2009
257
66
2015 Audi A4, mine works fine, watch paired with iphone and iphone paired with car. running 1.0.1

Ant
 
  • Like
Reactions: prycop
Comment

versifiercsvt

macrumors member
Sep 26, 2014
30
2
2011 Chevy Equinox...

Car equipped with BT only for phone calls but not stereo. I worked around this with a BT adapter that's connected to the aux port of the radio which is nicely hidden in the center console.

iPhone is connected to Car BT, and my watch and the BT adapter all at the same time with no issues.
 
Comment

prycop

macrumors member
Original poster
Mar 2, 2010
98
43
Just to confirm that pairing and unpairing watch with phone seems to work.
Both apple watch and car connected with the car over bluetooth on several journeys today without issues - thanks for the tip.

Car is Audi A4 2014 by the way.
 
Comment

srshaw

macrumors 6502
Aug 13, 2011
410
66
No problem with my Audi A4. Calls comes through car bluetooth, notifications through watch. Interestingly the watch doesn't display the incoming caller, but since the car does I'm not too worried about that.

I've only used my watch from 1.01 so maybe it was the upgrade that did something.
 
Comment

Twyntub

macrumors member
Jul 13, 2007
47
19
No problem with my Audi A4. Calls comes through car bluetooth, notifications through watch. Interestingly the watch doesn't display the incoming caller, but since the car does I'm not too worried about that.

I've only used my watch from 1.01 so maybe it was the upgrade that did something.

Ditto with a 2014 Pug. Seamless on both 1.0 and 1.01. Phone knows where to route the calls (car) and notifications (wrist).
 
Comment

danmart

macrumors 65816
Apr 24, 2015
1,420
827
Lancs, UK
My watch arrived at last and I've had a chance to use it with my car now. Initiated a call on the watch using Siri, it fed straight to the car Bluetooth. Worked perfectly. My watch is on 1.0.1.
 
Comment

Newtons Apple

Suspended
Mar 12, 2014
22,757
15,228
Jacksonville, Florida
Just to confirm that pairing and unpairing watch with phone seems to work.
Both apple watch and car connected with the car over bluetooth on several journeys today without issues - thanks for the tip.

Car is Audi A4 2014 by the way.

Glad that worked. Repairing after the update likely set it up so it will work with out a problem now.

Enjoy!
 
Comment
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.