Audio output doesn't autoselect source...

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by jod8301, Feb 17, 2008.

  1. jod8301 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 6, 2005
    #1
    Hey all,

    I just upgraded to a mac pro and I noticed that it doesn't respond to me plugging in headphones or powered speakers at all. But, if I go into System Preferences, I'm about to manually change the output source and the selected output will work.

    On my PowerMac G5 and MBP, I never had an issue like this. I just plugged in and the system would make the needed changes.

    Anyone have any ideas as to what's going on? It's really frustrating to have to go in and change the settings whenever I'm switching from speakers to headphones.

    Thanks for the help!
     
  2. dukeblue91 macrumors 65816

    dukeblue91

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Location:
    Raleigh, NC
    #2
    I noticed that too but haven't found a way to fix it yet either.
    Extremely annoying.
     
  3. jod8301 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 6, 2005
  4. skwij macrumors 6502

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Location:
    Belleville, ON, Canada
    #4
    I've always had to go into sysprefs and manually select speakers or headphones. It's never been automatic on my systems.

    I now use SoundSource to make it a little easier.
     
  5. jod8301 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 6, 2005
    #5
    Thanks for the app.

    Still, I wonder what's going on with this.
     

Share This Page