Audio Problem with HDMI connection

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by spot618, Jul 11, 2011.

  1. spot618 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Location:
    Philadelphia, PA
    #1
    I have an iMac, mid-2010, 3.6/i5 processor running latest Snow Leopard. I just purchased a Samsung HDTV and Onkyo receiver. I connected the mini display port in my mac via an adaptor and HDMI cable to the HDMI input on my receiver. The picture is perfect, however the sound drops out for a couple of seconds, 2-3 times a minute, with the receiver seeming to indicate its not receiving the sound during the dropouts. Has anyone else heard of this, and if so, know how I may be able to fix this. Is it a matter of tweaking any of the settings on either my mac or receiver? All other HDMI inputs to the receiver (cable, game systems, etc) are having no sound issues, just the one from my mac.
     
  2. Consultant macrumors G5

    Consultant

    Joined:
    Jun 27, 2007
    #2
    Is it on 10.6.8?

    Some people are reporting 10.6.8 has audio problems. (I don't have a problem).
     
  3. spot618 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Location:
    Philadelphia, PA
    #3
    Yes I am running 10.6.8, but i have not had any other audio problems until now.
     
  4. gouac macrumors newbie

    Joined:
    Oct 24, 2011
    #4
    Hi,

    I have this exact same problem with the same setup.
    same imac, same os version same tv brand.

    :(
     

Share This Page