Audio won't work

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by gmd1129, Jul 26, 2012.

  1. gmd1129 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 24, 2011
    #1
    Is anyone have trouble with their audio? For some reason my sound isn't functioning, be it in iTunes or streaming on YouTube.



    Whenever I try to turn on/up the volume, this box comes up (I've never seen it before)
     

    Attached Files:

  2. btbrossard macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Location:
    Chicagoland
    #2
    What type of hardware do you have?

    Is it possible that your mac is trying to use HDMI for audio? That screen would show up when using HDMI.

    Press the option key when clicking the volume slider in the menu bar to check the audio output device (or go through system prefs).
     
  3. gmd1129 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 24, 2011
    #3
    I have a mid 2008 MacBook Pro. No, I'm not using anything, just trying to use the built in speakers. I checked the audio output device and it says "Internal Speakers" so that looks good; likewise, I checked System Profiler and it is still recognizing the built in speakers. Even when I try to play a song in iTunes, it won't. Very weird. Any other suggestions?
     
  4. JoaoF macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    #4
    I had that problem too but I tried to reboot and it solved itself :)
     
  5. concernedone, Jul 26, 2012
    Last edited: Jul 26, 2012

    concernedone macrumors regular

    concernedone

    Joined:
    May 26, 2011
    Location:
    Texas
    #5
    I had similar issue but it was fixed. See if this will help you:
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?p=15340457&posted=1#post15340457

    Now I'm having the issue of random whossh sounds like when you move things out of your dock--it makes a whoosh noise. so, out of nowhere every 3 minutes it makes a whoosh noise. I don't know how to stop it? I remember it started happening after I deleted some duplicate notes form the note app.
    I restarted the imac but it's still making that noise- also I quite the note app and restarted. the noise is really annoying! Halp!


    **never mind; I think it was iChat lol. (did a little googling) it plays a sound when a buddy logs in/out.. I always used Adium. it's so weird b/c I don't have a buddy list.. this will take some time to get use to. I tried to open the buddy list for ichat but it won't open? errrr.... this isn't very intuitive :|

    Anyways, I'm leaving this for others.. I know other people will have the same issues.
     

Share This Page