Automatically restarts into recovery mode once a day??

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by philMBP, Nov 10, 2009.

  1. philMBP macrumors 6502

    Joined:
    Nov 19, 2007
    #1
    I always put my Apple TV in standby mode. Strangely, once a day, I notice the LED is back on...sure enough, now it's in Recovery mode. I restart and all is well until the next day.

    Anyone else experiencing this? Known issue??
    Ideas?

    My setup:
    -3.0.1 stock (no patchstick)
    -Paired to iTunes on mac mini via wifi. Mini is turned off and on at least once a day.
     
  2. Janner macrumors newbie

    Joined:
    Jan 2, 2008
    #2
    Mine does the same. Only started with latest update. Don't know why yet.
     
  3. cdavis11 macrumors 6502

    Joined:
    Aug 31, 2009
    #3
    I was experiencing exactly those symptoms on a stock aTV connected to a Panasonic Plasma on HDMI with the aTV output set at 1080i.

    After a long search and a lot of frustration, I backed the aTV down to 720p and all is well.

    I believe it had something to do with the HDCP handshake required by 1080i on HDMI.

    720p is working fine, and I would assume those connected via component aren't seeing it either.
     
  4. mcmlxix macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 10, 2009
    #4
    Ever since 3.0.1 mine has gone into recovery mode every time I've used it. Then it hangs at the language selection menu and requires unplugging the power to restart correctly.
     
  5. philMBP thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 19, 2007
    #5
    I was beginning to think that it was only me.

    I restored my ATV back to 2.4 and the problem is now gone.

    The issue must be with 3.0 and/or 3.01. I don't remember if this happened in 3.0.
     

Share This Page