Automator Help

Discussion in 'macOS' started by srl7741, Apr 12, 2008.

  1. srl7741 macrumors 68020

    srl7741

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Location:
    In my world
    #1
    For the life of me I can not seem to get Automator to work. I'm not even trying so do anything complicated.

    I'm trying to resize several images from one folder and place them into another folder.

    I guess I'm reaching out here for a few tips or a "How to" resize images.

    Thx
     
  2. idonotliketostu macrumors 6502

    Joined:
    Feb 28, 2008
    #2
    i did a search for automator and found out that most automator help get little to no replies at all!


    if you have 10.5 like i do,

    copy the folder full of pictures

    then go into the copied folder and select all
    right click -> more-> autmoartor - > create workflow

    in the search, type in scale images, add that, click don't add,

    then run it
     
  3. motulist macrumors 601

    motulist

    Joined:
    Dec 2, 2003
    #3
    You could also you GraphicConvertor's batch convert function which is specifically designed for exactly that type of function.
     
  4. gazzzmoly macrumors regular

    Joined:
    Jul 3, 2007
    #5
    1. create 2 folders on your desktop.

    1 of these folders will be used to drag the images you want to resize. the second will be your finished resized images.

    2. open automator
    see image for settings
    save as a plugin-in (folder action)
    attach to the first folder
     

    Attached Files:

  5. srl7741 thread starter macrumors 68020

    srl7741

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Location:
    In my world
    #6

    Thanks everyone, that seemed to do the trick. I was selecting a folder and not actually the content in the folder.

    I would agree there does not seem to be a lot of help when it comes to the automator.
     

Share This Page