'Back to My Mac' doesn't work over iPhone tethered Internet?

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by big_malk, Jun 26, 2009.

  1. big_malk macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Scotland
    #1
    I used my iPhone as a modem yesterday, and Back to My Mac didn't work, it said my modem didn't support support NAT or uPNP or something along those lines. Is this the case? It shouldn't work?
    Just I had a similar issue sometimes with my friends router, it was very temperamental and worked on and off.
     
  2. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #2
    In my case, my carrier offers two different APNs for Internet access. The default, "internet", uses a shared IP address that would potentially cause the sort of problems that you're having. There's another one, "direct", that gives me a private IP address.

    If your issue is the same sort of thing, then it's going to be a carrier-dependent fix. APN details should be available somewhere on your carrier's support website.
     
  3. big_malk thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Scotland
    #3
    Hmm that could be a problem if that's the case. I'm using the less than official method to get tethering, so I can't expect any help from them when I'm not actually paying for the service :eek:
     
  4. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #4
    Ah. So it's not just AT&T that's adding a surcharge? :eek:
     

Share This Page