iPad Backgrounder's Updated :)

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by ngenerator, May 11, 2010.

  1. ngenerator macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #1
    It's nice not having the badge block the app artwork ;) It also gives a lot more options than before. It's fullscreen now too! (idk if it was before, but I don't think so)
     
  2. meagain macrumors 68030

    Joined:
    Nov 18, 2006
    #2
    Very very nice update. Thanks for the heads' up
     
  3. LSUtigers03 macrumors 68020

    LSUtigers03

    Joined:
    Apr 9, 2008
    #3
    I like the badges because sometimes I'll forget if I backgrounded Sirius or Pandora.
     
  4. ngenerator thread starter macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #4
    I'm just looking forward to SSHing into the iPad and inserting LeoBadge in place of the ugly black circle
     

    Attached Files:

  5. Nipz macrumors 65816

    Nipz

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Location:
    UK
    #5
    I'm being stupid and can't find the iPad version? Do I need to add any sources or anything?
     
  6. iMrNiceGuy0023 macrumors 68000

    Joined:
    Jun 5, 2009
  7. 3goldens macrumors 68000

    3goldens

    Joined:
    Feb 26, 2008
    #7
    I did the update and am not seeing a full screen when in background.
     
  8. ngenerator thread starter macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #8
    r432-1

    It should require a reboot after the download, if not just shut it down and turn it back on
     
  9. 3goldens macrumors 68000

    3goldens

    Joined:
    Feb 26, 2008
    #9
    copy that thanks
     
  10. 3goldens macrumors 68000

    3goldens

    Joined:
    Feb 26, 2008
    #10
    still no joy.

    you get a full screen picture of all the apps running in the background not just a little picture window in the upper right hand corner?
     
  11. ngenerator thread starter macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #11
    yeah, it should be a full screen. If you have Respring downloaded, try that. otherwise, you may want to remove and reinstall backgrounder to see if that fixes it
     
  12. Nipz macrumors 65816

    Nipz

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Location:
    UK
    #12
    Which one do I download please. I guess it's the one that doesn't say 2.x only?
     
  13. Amadeus Zull macrumors newbie

    Joined:
    Apr 19, 2010
    #13
    Correct, the one that doesn't say 2x and shows the revision number svn.r432-1.
     
  14. BeachChair macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    #14
    What are these badges and where do they show up?
     
  15. dadeef macrumors member

    Joined:
    Jun 6, 2008
    #15
    I tried SSH'ing to replace the icon badge but no dice... does anyone have a workaround?
     
  16. Damon Hill macrumors regular

    Joined:
    Jul 2, 2008
    #16
    Am I missing something? How do you get backgrounder to show all the background running apps?
     
  17. ngenerator thread starter macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #17
    Check the description for Backgrounder in Cydia (or the dev's page), I thought it showed where to SSH to in order to switch badges.

    If you're talking about a task manager, I would recommend getting Kirikae. It doesn't yet work with the iPad, but you can be assured in knowing the dev is working on it. It's the best IMO
     
  18. HXGuy macrumors 68000

    Joined:
    Mar 25, 2010
    #18
    Turn on "Badges" in the Settings and then each App will have a little badge next to it showing that it is running in the background.
     
  19. HXGuy macrumors 68000

    Joined:
    Mar 25, 2010
    #19
    Wow the new update is fantastic!

    I love the fact that you can now set it to show you the backgrounding status in the Status Bar (next to the battery %). It happened to me a few times where I wasn't sure if I had already initiated Backgrounding in an app and I would disable it and also close the program, it was pretty annoying. It's great to see the status right there.

    Its great that you can set it so that the app does not automatically minimize when you enable/disable Backgrounding.

    Im split on whether I like the "Auto on" feature. It basically automatically turns on Backgrounding for every app you open, so you no longer have to actually enable it but then you have to close it everytime as well. I guess Ill see if I can adjust, kind of got used to using the Home button to close apps.

    I think I need to make a donation. :D
     
  20. ngenerator thread starter macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #20
    Agreed, I'm definitely going to donate now!

    Edit: Another update pushed, r436 now to fix iPod settings
     
  21. 3goldens macrumors 68000

    3goldens

    Joined:
    Feb 26, 2008
    #21
    Well, this is not going so well for me. WHile before the background apps would all show when I hit the hold button know nothing comes up yet the badges all say active.

    I have tried unistalling and reinstalling several times now and even gotten rid of the voice activation as I thought that might be interfering with holding the home button which activates that naturally.
    I have no idea what I am doing wrong.

    COuld someone help me out with the basic settings.

    IN activator settings what should they be for just basic hold and get to a background be?

    and in the Backgrounder setting what should they be, where it says control via activator, should anything be checked in there?

    appreciate someone pointing me in the righrt direction Im going nuts trying to figure this out!
     
  22. ClaireL macrumors 6502a

    ClaireL

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Location:
    New Jersey
    #22
    I am happy about the update, going to download the new version now. :D
     
  23. 3goldens macrumors 68000

    3goldens

    Joined:
    Feb 26, 2008
    #23
    When you are in an app and hold the home buttome is a window with all apps that are open still pop up or is that now gone?
     
  24. oftheheavens macrumors 68000

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Location:
    cherry point
    #24
    best set up (IMO)

    So this update makes this even more awesome due to the fact that it doesn't minimize the app when you enable/disable backgrounder.

    So set the activator to "tap volume HUD" and that is the easiest way to enable backgrounder and it is an option that is not used for any thing else.
     
  25. Sdevante macrumors 6502

    Joined:
    Dec 12, 2008
    #25
    HELL YEAH! They fixed it so it works with Streamtome
     

Share This Page