backing up in my Primary HD

Discussion in 'macOS' started by zoran, Feb 10, 2011.

  1. zoran macrumors 68030

    Joined:
    Jun 30, 2005
    #1
    can TMachine make backups in a folder in my primary HD?
     
  2. richard.mac macrumors 603

    richard.mac

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    51.50024, -0.12662
    #2
    no, it has to be on another hard drive or on a partition of another hard drive. it will format the drive before the first backup.
     
  3. zoran thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Jun 30, 2005
    #3
    can it be on a different partition of the same drive?
     
  4. richard.mac macrumors 603

    richard.mac

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    51.50024, -0.12662
    #4
    yep. sorry didnt make that clear. but its recommended to be on another drive because if that drive dies your backup dies too.
     
  5. mjsmke macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Location:
    UK
    #5
    A backup on a different partitian on the same drive would be pointless. If the drive fails or gets stolen the backup also fails or gets stolen.

    Unless you often delete files you need its pointless.

    Best thing to do is use an external drive.
     
  6. zoran thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Jun 30, 2005
  7. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #7
    Why would you want to do this, since one of the primary reasons for a backup is in the event the primary (internal) HD fails? If it fails, you would lose both your drive and the backup. Not the best solution.
     
  8. zoran thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Jun 30, 2005

Share This Page