Backup drive keeps disconnecting

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by Midgetinabikini, Mar 21, 2015.

  1. Midgetinabikini macrumors regular

    Joined:
    Aug 1, 2006
    #1
    I'm running Yosemite on late 2014 MacMini, and external drive 1TB drive connected via usb. Few days ago the system started to ask me for a password for the external drive, I'm not running this vault thingy and none of my password worked.

    So I decided to format the drive and partition it again. Now the drive is connected without any problems, but soon after I'm starting Time Machine it disconnects and reconnects, of course, the backup fails.

    I'm not really sure how to approach this issue, help required.

    Thanks.
     
  2. Taz Mangus macrumors 68040

    Taz Mangus

    Joined:
    Mar 10, 2011
    #2
    Create a new admin user, reboot and login as the new admin user. Try starting Time Machine. Does the issue still happen?

    If the issue still happens I would suggest opening the console app and select All Messages and see if there are any messages relating to the drive disconnecting.
     
  3. Midgetinabikini thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 1, 2006
    #3
    Opening new user didn't helped Attached is the copy of the console related to the disk.
     

    Attached Files:

  4. Taz Mangus macrumors 68040

    Taz Mangus

    Joined:
    Mar 10, 2011
    #4
    Time Machine is reporting lots of errors. Do you another hard drive you can try? I am wondering if the problem you are having is due to a bad hard drive maybe.
     
  5. Midgetinabikini thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 1, 2006
    #5
    I connected it to my 2009 MacMini and it works fine. Same cable, same power source, same OS, I also changed nothing in my 2014 MacMini before it happened , so I have 0 idea on what to do.
     
  6. Taz Mangus macrumors 68040

    Taz Mangus

    Joined:
    Mar 10, 2011
    #6
    On the 2014 Mac-Mini, open Disk Utilitty and perform a Verify Disk. See if that finds anything. I would also try repairing permissions and resetting PRAM.
     
  7. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
  8. Midgetinabikini thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 1, 2006
    #8
    PRAM and permissions didn't changed anything, still not working on the 2014 /cry
     
  9. Taz Mangus macrumors 68040

    Taz Mangus

    Joined:
    Mar 10, 2011
    #9
    If your 2014 Mac-Mini is still under warantee, give AppleCare a call and see if they can help you further.
     

Share This Page