Backup drive won't work in USB hub

Discussion in 'Mac Accessories' started by jcloughesy, Mar 21, 2011.

  1. jcloughesy, Mar 21, 2011
    Last edited: Mar 21, 2011

    jcloughesy macrumors newbie

    Joined:
    Mar 20, 2011
    #1
    I have a Belkin USB 2.0 4-port Hub in which i want to plug in my Lacie external hard drive to ( http://www.lacie.com/us/products/product.htm?pid=11379 ).
    however, when i plug it in, the hard drive continually beeps.
    anyone know how to make it work through the usb hub?
     
  2. MacForScience macrumors 6502

    MacForScience

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Location:
    USA
    #2
    Is your hub powered? (Does it have an external power adapter?)


    Cheers
     
  3. Fishrrman macrumors G3

    Joined:
    Feb 20, 2009
    #3
    "however, when i plug it in, the hard drive continually beeps.
    anyone know how to make it work through the usb hub?"

    It's probably a "power issue".

    Does the hard drive have a source for connecting its own power supply?
    Or does it have "bus power" only?

    The USB hub that you have -- is it a "powered hub" (did it come with a power supply block), or, does it simply run "off bus power" (no power supply)?

    Trying to get USB "bus powered" drives to boot using the Mac's bus power can be a VERY tricky goal. Sometimes it works, sometimes not -- oftentimes, not.

    If you have a power supply for the drive, connect it to the drive.
    If you have a power supply for the hub, connect that to the hub and it may supply enough power to spin up the drive.
     
  4. BigDukeSix macrumors 6502a

    BigDukeSix

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Location:
    34.6700N 118.1590W
    #4
    How much other stuff is plugged into the hub, and is the hub powered?
    If the hub is not powered, you might need to unplug some other stuff from it for the hd to work, or plug the hd into another USB port on your computer so it does have enough USB power to run.
     

Share This Page