Bad Graphics Board?

Discussion in 'iMac' started by Mr.Ernie, Sep 10, 2010.

  1. Mr.Ernie macrumors newbie

    Joined:
    Aug 23, 2010
    #1
    Am having a problem with the screen getting "messed up" is the best way that I can describe it. Happens with all different apps running but nearly always shows up when trying to edit a photo in iPhoto. When I make an adjustment there (like sharpening) the photo will turn all red and the system will lock up. This does not always happen, but just most of the time.

    In other apps, it can result in just messing up that page or the entire screen.

    I can replace the Graphics card myself if that is what the problem is but is there any way to test it before laying out the $250?

    Thanks for you help.

    Running 10.6.4 on a 2.33 GHz 24", 3GB iMac
     
  2. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
  3. lamo macrumors newbie

    Joined:
    Oct 7, 2009
    #3
    can you launch some video subsystem tests? like 3dmark? what videocard is installed in your imac?
     
  4. Mr.Ernie thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 23, 2010
    #4
    3dmark?

    I have the original NVIDIA GeForce 7300 GT video card installed and I thought the 3dmark application was only for Windows systems.
     
  5. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #5
    It is. You can try Cinebench but I would try the steps I mentioned in my post above
     
  6. lamo macrumors newbie

    Joined:
    Oct 7, 2009
    #6

Share This Page