Bad TB ports 2015 iMac or bad adapter?

Discussion in 'iMac' started by ambientdaw, Mar 22, 2018.

  1. ambientdaw macrumors regular

    ambientdaw

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Location:
    Sonoma County CA
    #1
    I keep getting hard drive disconnects. I have an Apple Firewire800 to TB adapter. It's not my Firewire cord, I've replaced that already.

    It occurs on BOTH TB ports and has occurred by simply rotating the iMac. When I jiggle the connector at the TB port it disconnects, the first port with very little movement and the second port took a number of jiggles and felt a bit tighter.

    What do you think? The adapter is almost 2 years old and is unplugged/replugged once every week or two.
     
  2. Fishrrman macrumors P6

    Fishrrman

    Joined:
    Feb 20, 2009
    #2
    The FW800 drive...
    Is the enclosure "openable"?
    If so, can you take the drive OUT OF the enclosure?
    If so, could you put it into a USB3/SATA dock and use it that way?
     
  3. Mac32 Suspended

    Joined:
    Nov 20, 2010
    #3
    Probably the adapter. I recently bought a tb2-tb3 adapter, and after a good week it started to disconnect my external tb sound card. After a few days, I couldn't get a connection at all. Got a new one, problem solved. Get a new adapter, but before that, try on a different computer if possible.
     
  4. ambientdaw thread starter macrumors regular

    ambientdaw

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Location:
    Sonoma County CA
    #4
    Was yours an Apple adapter or another brand? Good point about another computer!! I can try on my MBP2014 (embarrassed I didn't think of that).
     
  5. Mac32 Suspended

    Joined:
    Nov 20, 2010
  6. ambientdaw thread starter macrumors regular

    ambientdaw

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Location:
    Sonoma County CA
    #6
    Whoa. Disconnects with a wiggle from laptop, too. C'mon Apple where is your quality in a $40 adapter !! Thanks for all your help, MacForum.
     

Share This Page