Base 15" MBP laggy?

Discussion in 'MacBook Pro' started by sanctified89, Oct 20, 2012.

  1. sanctified89 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 30, 2012
    #1
    Hey folks, so overall I'm pretty happy with my computer but I noticed some odd issues tonight. I had minecraft running with a HD texture pack, skype for VOIP, chrome, and itunes. Everything but itunes was running in one desktop, itunes was running separately in another. Switching between all the programs in desktop 1 was ok (only a little laggy), but as soon as I switched to itunes, it became very sluggish, especially when activating expose. When I switched itunes over to the same desktop as the other programs, everything sped up (still not full speed, but much faster).

    I checked istatpro and everything seemed fine, my cpu was barely being used and I had plenty of available ram (no pageouts) Something still seems off though, because as I'm typing this message out, there is a definite delay to when I press the keys and when the characters appear. Am I expecting too much of a core i7, 8GB of ram, and a 256GB SSD or is there some software issue with having programs in separate desktops? I spent quite a bit of money on this computer (between the initial cost and aftermarket upgrades), so I'm hoping it's a software glitch somewhere (or something I'm doing wrong with my setup).
     
  2. makaveli559m macrumors 6502

    Joined:
    Apr 30, 2012
    #2
    What type of MacBook Pro is it? What graphics card is in use when you do all that stuff? What version of Mac OS X are you running?
     
  3. sanctified89 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 30, 2012
    #3
    Sorry, it's a 2012 base with the gt 650m 512mb VRAM and running osx 10.8.2.
     
  4. jffluis macrumors regular

    jffluis

    Joined:
    Aug 28, 2012
    #4
    This is the evidence that the UI lag does not affect not only MBPr but also other MBP, Classic or Air.
    We are all waiting for a fix from Apple. This must be a drivers issue from Intel HD 4000 or Nvidia GT650M.
    i have the sames issues as you when I'm typing/deleting text, I feel a bit of lag.
    The worst case is that I use Xcode a lot, and scrolling through code is very choppy!
     
  5. sanctified89 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 30, 2012
    #5
    Ok I'm glad it's not only me. Hoping they fix the drivers soon, the dedicated gpu was on the whole time.
     
  6. dw3bb10 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 1, 2008
    #6
    I experienced this as well. Im is all since upgrading from 4GB of ram to 8GB.
     

Share This Page