OS X Batman Arkham City: mac app store

Discussion in 'Mac and PC Games' started by Markitos-soccer, Oct 4, 2013.

  1. Markitos-soccer macrumors newbie

    Joined:
    Sep 26, 2013
    #1
    Is it possible to mod the mac version of batman arkham city?
     
  2. Celtic Warrior macrumors regular

    Celtic Warrior

    Joined:
    Mar 20, 2013
    Location:
    Toronto, ON
    #2
    Yes, it is. As a matter of fact, it is only available on App Store for mac version
     
  3. imacken macrumors 65816

    Joined:
    Feb 28, 2010
    #3
    What does that post mean?
    If you are saying that Arkham City is only available on MAS, then you couldn't be more wrong!
    It's available everywhere - Feral, Macgames.co.uk, Amazon.........
     
  4. edddeduck macrumors 68020

    edddeduck

    Joined:
    Mar 26, 2004
    #4
    It's available everywhere (apart from Steam) and it can be modded.

    Edwin
     
  5. frederikkau macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2014
    #5
    Do you know how, Edwin? If so, can you tell me?
     
  6. Washac, Oct 28, 2014
    Last edited: Oct 28, 2014

    Washac macrumors 68020

    Washac

    Joined:
    Jul 2, 2006
    #6
  7. edddeduck macrumors 68020

    edddeduck

    Joined:
    Mar 26, 2004
    #7
    The mods for Batman are data related, so go to the PC modding community for Batman and match the modding elements onto the Mac data files. Modding isn't simple, it doesn't come with installers etc but I have seen a number of mods working on the Mac in my internet travels.

    However there is no "guide" on how to mod, it's fairly trial and error.

    Edwin
     
  8. frederikkau macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2014
    #8
    I tried to do it with Texmod, but which Mac file should I use, when the PC file is not the same as the Mac file? It will not allow me to use the Mac file in Texmod.
     
  9. frederikkau macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2014
    #9
    People modding on PC are using the win32 file, but there is nothing in that folder on Mac, do you know where i can find the file?
     
  10. edddeduck macrumors 68020

    edddeduck

    Joined:
    Mar 26, 2004
    #10
    If you are hacking the binary then that won't work. If you are editing the data then the data on Mac and PC is identical so those mods should work OK.

    However modding is unsupported so it's a DIY process :)
     
  11. frederikkau macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2014
    #11
    So which files should I edit and what file should I use as my 'Target Application' in Texmod for it to work? :)
     
  12. edddeduck macrumors 68020

    edddeduck

    Joined:
    Mar 26, 2004
    #12
    You should only edit data files not exe files. The data files on the Mac and PC have the same names. Any editing to the game while it is running or editing of the exe is not possible as the Mac does not have exe files :)

    Also TexMod looks like a Windows tool so I don't get how you are running on the Mac.
     
  13. frederikkau macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2014
    #13
    I'm using crossover to get it to work. I tried to download some Batman skins and rename to the same file name in the data folder. But it doesn't seem to work. Do you have any idea?
     
  14. edddeduck macrumors 68020

    edddeduck

    Joined:
    Mar 26, 2004
    #14
    Sorry I don't have time to do any debugging on modding right now. Good Luck.

    Edwin
     

Share This Page