Battery Icon "Meter" doesn't work after 2.2

Discussion in 'iPhone' started by cdesigns, Nov 26, 2008.

  1. cdesigns macrumors 6502

    Joined:
    Aug 28, 2008
    #1
    I have noticed that my battery icon it stays full green almost all the time, yesterday I used my phone a lot and the battery was more than 3/4 green, I started to use safari and in less than 5 min the phone turned off, when I tried to turned on the EMPTY battery icon came on. it had no charge.

    I didn't even got the 20% of battery left alert.
     
  2. Auzburner macrumors 65816

    Auzburner

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Location:
    Syracuse, NY - USA
  3. Small White Car macrumors G4

    Small White Car

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Location:
    Washington DC
    #3
    After the update mine stayed at 100% until the phone died.

    It's been perfect since then. Have you let the phone full discharge yet?
     
  4. ki2594 macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 12, 2008
    Location:
    Carmel, IN.
    #4
    the exact same thing happened to me yesterday and to a few of my readers/subscribers as well. Don't know why it does that. It has only done it once, i don't think it should happen again, and if it does, its a HUGE bug in 2.2
     
  5. icewing macrumors 6502

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Location:
    St Louis
    #5
    I've been having this problem occasionally even with 2.1. After a full charge, sometimes the battery shows usage, sometimes it doesn't. If it's not showing usage, restarting the phone shows a lower battery level than before the restart.
     
  6. Auzburner macrumors 65816

    Auzburner

    Joined:
    Apr 11, 2008
    Location:
    Syracuse, NY - USA
    #6
    Maybe it require the user to fully discharge so that it can calibrate, but it unintentionally messes up the meter before it gets calibrated (bug).

    If the problem is this popular, there is something wrong. We can only hope for another update soon, because it's needed.
     
  7. 9rithesh macrumors newbie

    Joined:
    Sep 9, 2008
    #7
    Same here, it was 100% green even after using for 5hrs and to my surprise I switched OFF and turned ON and it just shows 20% available and the meter turned red. Hope this was a bug.
     
  8. w...b macrumors regular

    Joined:
    Jul 14, 2008
    #8
    yea, restore the phone. Or just do a hard restart - thats what worked for me.
     
  9. mlemonds macrumors 6502a

    mlemonds

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Location:
    Lexington, KY
    #9
    had this happen to me too
     
  10. iPhoneDude macrumors newbie

    Joined:
    Sep 27, 2008
    #10
    Someone knows if there are an "official" answer from Apple for this issue?
     

Share This Page