Battery is not charging! ( Pavel Gudkov , Norway )

Discussion in 'MacBook' started by Pavel Gudkov, Mar 11, 2012.

  1. Pavel Gudkov macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Location:
    Norway , Oslo
    #1
    Hello Everyone!

    I own a 2007 year model of white macbook. I rarely use this laptop as it is my secondary computer. After a long period of sitting on a shelf, the laptop was turned on. However, the battery is not charging! When i plug the power adapter out, the computer instantly shuts down!
    Do you know what could be wrong, and how i can resolve the problem?
    Thank you in advance!

    Best regards,

    Pavel Gudkov ( Norway )
     
  2. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #2
    How long did you leave it on the shelf? It's possible the battery is dead. You could try resetting the SMC. Also, see the link for troubleshooting MagSafe adapters at the bottom of the CHARGING section of the following link. This should answer most, if not all, of your battery questions:
     
  3. saggel macrumors regular

    Joined:
    Mar 3, 2012
    Location:
    Coventry, UK
  4. Pavel Gudkov thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Location:
    Norway , Oslo
    #4
    Thank you so much for replying so quickly!
    The last time i used my macbook was probably a year ago, and the battery was working just fine!
    I will read the older "troubleshooting" posts, hopefully there is an answer!

    Best regards,

    Pavel Gudkov
     
  5. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #5
    If it was not stored properly, it's entirely possible the battery is dead and should be replaced.

     
  6. Pavel Gudkov thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Location:
    Norway , Oslo
    #6
    I cannot see any "X" on the battery icon.

    Best regards,

    Pavel Gudkov
     
  7. Pavel Gudkov thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Location:
    Norway , Oslo
    #7
    I tried to reset the SMC but it did not solve the problem. It seems that i will need to purchase a new battery.

    Best Regards,

    Pavel Gudkov
     

Share This Page