Battery Not Charging - New Unibody

Discussion in 'MacBook Pro' started by MatthewStorm, May 21, 2009.

  1. MatthewStorm macrumors 6502a

    MatthewStorm

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Location:
    NYC
    #1
    I have a late 2008 Unibody MacBook Pro 15" 2.8Ghz. My battery charge is at 95% and will no longer charge. The charger glows orange but the battery will not charge past 95%. WTF? Any ideas?
     
  2. jbrenn macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 27, 2008
  3. MatthewStorm thread starter macrumors 6502a

    MatthewStorm

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Location:
    NYC
    #3
    If you mean charging it all the way up and then letting run down to sleep then yes I did that.
     
  4. Eddyisgreat macrumors 601

    Joined:
    Oct 24, 2007
    #4
    Ask coconutbattery what your current charge level is. The OS may be reporting incorrectly.
     
  5. MatthewStorm thread starter macrumors 6502a

    MatthewStorm

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Location:
    NYC
    #5
    I unplugged it for a bit. Restarted. Now it is at 88% according to CB and Finder. It seems to be charging really sloooow. No reason this should happen.
     
  6. iToaster macrumors 68000

    iToaster

    Joined:
    May 3, 2007
    Location:
    In front of my MacBook Pro
    #6
    The battery charges to 100%, but it may discharge gradually 95% or will stop anywhere after 95% if interrupted (by removing the power adapter). Also, lithium ion battery charge quickly to 80% and then trickle charge to 100%, this is why it's charging slowly... nothing you can do about that, it's how the batteries are.
     
  7. MatthewStorm thread starter macrumors 6502a

    MatthewStorm

    Joined:
    Oct 19, 2003
    Location:
    NYC
    #7
    Thanks, yes, I know. It's going slowly because I watched it. But I have never seen it dead stop at 95% before. It's now at 99% after Repairing Permissions and restarting and unplugging it and letting it run off battery for a bit. Thanks for the input.
     
  8. scottuf macrumors 6502

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Location:
    NPB, FL
    #8
    just last week my uni stopped charging, it took a reset of the smc to fix the problem.
     

Share This Page