battery still an issue with 5.01 (for me)

Discussion in 'iOS 5 and earlier' started by fleeper, Nov 10, 2011.

  1. fleeper macrumors 6502

    Joined:
    Jul 30, 2008
    #1
    I loaded the beta up and I am still having some pretty bad battery issues on my IP4. I left it off charge last night and it was 85% and this morning it was at 24%.

    I have notifications off, location, etc.

    This battery issue sucks.
     
  2. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #2
    Surely you are party to a confidentiality agreement if you have legal access to the beta...
     
  3. kevingaffney macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 17, 2008
    #3
    Probably a non developer who couldn't wait to download it and complain
     
  4. gentlefury macrumors 68030

    Joined:
    Jul 21, 2011
    Location:
    Los Angeles, CA
    #4
    Why would you use Beta software and complain that its Beta??
     
  5. ericg301 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2010
    #5
    It was reported that Apple was making 5.0.1 available to some non-developers who had emailed about bad battery life.
     
  6. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #6
    Yes, and they have to accept the same confidentiality agreement as developers.
     
  7. CosmoPilot macrumors 65816

    CosmoPilot

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Location:
    South Carolina
    #7
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

    Perhaps it's just a bad battery. I hope it's that simple for you. Good luck.
     
  8. aperry macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 12, 2008
    #8

    I've had pretty bad battery life with 5.0.1 beta 2 as well. Compared to my iPhone 4, I think it runs down almost twice as fast. I can barely get through one day (battery less than 20% at end of day). With similar usage on my iPhone 4, I'd be in the 50-60% range at the end of the day.

    This build seems to have a slightly different number compared to beta 2, so fingers crossed that it fixes it.
     
  9. Undecided macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 4, 2005
    Location:
    California
    #9
    When you guys upgraded to 5.0 (or setup a new 4S) did you do it as a new phone or restore from backup? Setting everything up again as new phone instead of restoring solved my issues, on my 4S and 3GS. The 3GS in particular was getting hammered - dying after 36 hours. In standby. With airplane mode.
     
  10. aperry macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 12, 2008
    #10
    Pretty sure I restored from backup. If my 4s still performs as poorly after this update (downloading now) then I'll try restoring as new phone....reluctantly!
     

Share This Page