Beta 3 keyboard lag?

Discussion in 'iOS 7' started by yogeewan, Jul 10, 2013.

  1. yogeewan macrumors regular

    Joined:
    Aug 29, 2010
    #1
    Every application seems to have this unresponsive period on the keyboard for me. Even apps like contacts / mail suddenly become absolutely unresponsive, after about 4-5 characters entered.

    It is making an in-house app very difficult to test on beta 3. k/b was perfect on beta 2.

    Anyone else facing the same issue?
     
  2. fortheus macrumors regular

    Joined:
    Jul 11, 2012
    #2
    much better on beta 3 for me. beta 2 frequent keyboard lags and crashing
     
  3. inselstudent macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 27, 2012
    #3
    what device are u using? It sure lags a lot on my iPhone 4 :D but then it always has with iOS 7 betas
     
  4. ZeeDD macrumors member

    Joined:
    Oct 9, 2012
    #4
    Confirmed on iPhone 4S 16go. New keyboard has a impact on display performances too. It makes the screen display slow and laggy.

    I did a test in message.app, and waking up the phone with keyboard displayed, makes it very slow to display the message.app screen.
     
  5. rajravat macrumors newbie

    Joined:
    Jun 12, 2012
    #5
    i've had this problem on my 4S since beta 2, only way to get rid of it is to disable icloud, very annoying bug!
     
  6. ZeeDD macrumors member

    Joined:
    Oct 9, 2012
    #6
    Hi rajravat,

    Can you explain me how to disable icloud ? I don't undersantd what you mean

    Thanks.
     
  7. rajravat macrumors newbie

    Joined:
    Jun 12, 2012
    #7
    If you go into settings > general > icloud, and then click delete icloud account at the bottom
     
  8. ZeeDD macrumors member

    Joined:
    Oct 9, 2012
    #8
    OK, that's what I did, but it doesn't solve my problem. Message.app display is still lagging when keyboard is displayed on screen.
     
  9. yogeewan thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 29, 2010
    #9
    Think solved?

    Sorry, I didnt mention any specs, it is an iphone 5 GSM (international).

    I do not seem to have it anymore, am putting in exactly what I did, have no clue if it is the right solution.

    1. Did a hard reboot (holding sleep and home button until apple appeared)
    2. Reset all settings.
    3. Did a regular shutdown / restart.
    4. Reset all settings again.
    5. Did a regular shutdown / restart.
    6. Changed the usual stuff except the wallpaper settings which I left as default. (usual stuff includes turning off background app refresh and automatic updates, and show all music and videos). Did not touch the parallax setting as well. left it on.


    So far so good!
     

Share This Page