Beta showing up in updates

Discussion in 'iPhone' started by Gregintosh, Oct 7, 2016.

  1. Gregintosh macrumors 68000

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Location:
    Chicago
    #1
    I got a brand new iPhone 7 plus and I am seeing a 10.1 beta 2 update.

    Funny thing is I don't have a beta profile installed on this phone, nor did I ever. In settings when I go to General there is no "profile" setting visible or available.

    What's going on and how do I fix this?
     
  2. noobinator macrumors 603

    noobinator

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Pasadena, CA
  3. Gregintosh thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Location:
    Chicago
    #3
    Just tried it and the beta update still shows up.
     
  4. TrueBlou macrumors demi-god

    TrueBlou

    Joined:
    Sep 16, 2014
    Location:
    Scotland
    #4
    In theory wiping your phone and restoring from an iTunes backup should clear it out.
     
  5. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #5
    Sounds like the update might already be downloaded. Check the storage on the phone and see if it's there and delete it if it is.
     
  6. tallazzPilipino macrumors 6502

    tallazzPilipino

    Joined:
    Sep 25, 2015
    Location:
    got that nomadic lifestyle
  7. Gregintosh thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Location:
    Chicago
    #7
    Yep! Checked the storage and it was downloaded. Deleted it and now it tells me I have the latest version (10.0.2).

    Weird how it even got on there in the first place though since I never had a beta profile on this phone (though did on my 6S plus but I deleted it there before backing up too).
     
  8. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #8
    Perhaps it was automatically downloaded on the 6s Plus and was included in the backup somehow?
     
  9. Gregintosh thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Location:
    Chicago
    #9
    I doubt it since after my phone was set up I did an update to 10.0.2 and I don't think beta 2 was even available at that time anyway.

    My guess is some sort of glitch on Apples end.

    Oh well, glad the issue is resolved without a full restore. Those are such a pain!
     

Share This Page