Beta to general release question

Discussion in 'iOS 7' started by AppleFan360, Jul 29, 2013.

  1. AppleFan360 macrumors 68020

    Joined:
    Jan 26, 2008
    #1
    Dumb question and this is probably answered somewhere but I can't find it.

    I am currently running iOS 7 beta. When the final software is released to the general public, will everything transition smoothly as far as iCloud backups and such? I don't really want to wipe the phone clean and start over. I just want to keep the phone going as configured right on through the general release.

    Thanks.
     
  2. saving107 macrumors 603

    saving107

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    San Jose, Ca
    #2
    Fresh install of a new OS (even on desktops) is always recommended.
     
  3. AppleFan360 thread starter macrumors 68020

    Joined:
    Jan 26, 2008
    #3
    That's not what I was asking.
     
  4. bbfc macrumors 68030

    bbfc

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Location:
    Newcastle, England.
    #4
    I thought that you always had to do this from final beta to GM. I may be wrong though.
     
  5. batting1000 macrumors 604

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Location:
    Florida
    #5
    Yes, everything will be fine, but Apple always recommends doing a full clean install of the GM seed. Once you have the GM, if Apple releases a new build, you'll get a software update, but the GM usually ends up being the public release.
     
  6. AngerDanger macrumors 68030

    AngerDanger

    Joined:
    Dec 9, 2008
    #6
    Yes
     
  7. rezzo macrumors regular

    rezzo

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Location:
    Chile
    #7
    For this reason I have a iTunes backup using the "old" last stable iOS (6.1.4 in this case), when the new stable (iOS 7 in this case again) I restore from DFU, use the backup, do a "Reset All Settings" and that's all.
     
  8. AppleFan360 thread starter macrumors 68020

    Joined:
    Jan 26, 2008
    #8
    Yeah, I was thinking about that as well. I still have a stable iTunes backup from before I installed the Beta. Might do what you suggest. Thanks.
     

Share This Page