BF3, 1st Gen Mac Pro 2.66

Discussion in 'Mac and PC Games' started by AkuskaUK, Nov 24, 2011.

  1. AkuskaUK macrumors 6502

    AkuskaUK

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Location:
    Shanklin, Isle Of Wight
    #1
    Hi, i was wondering how well BF3 would run on a 1st gen Mac Pro quad core, and what graphics card would i need for it?
     
  2. cluthz macrumors 68040

    cluthz

    Joined:
    Jun 15, 2004
    Location:
    Norway
    #2
    The default graphics on the first gen Mac Pro is GeForce 7300GT, which is a bit too slow for BF3 i guess.

    Your best choice would be to get a Radeon 5770.
    I know some have made the 5870 work, but it's not officially supported.
     
  3. AkuskaUK thread starter macrumors 6502

    AkuskaUK

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Location:
    Shanklin, Isle Of Wight
    #3
    Thanks, would the processors work too? would they be good at running it?
     
  4. Caesar_091 macrumors regular

    Caesar_091

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Italy
    #4
    Both 5770 and 5870 aren't officially supported but they works great out of the box on all Mac Pros.

    About processor speed: take a look at game's requisites... 2,66GHz is not that high but if the game is multicore aware maybe those CPU would give you a nice gameplay in almost any condition (maybe not at highest resolutions).
     
  5. amtctt macrumors regular

    Joined:
    Sep 8, 2006
    #5
    OP, i play on my 1st gen mac pro with the 5770. That card can run on high settings just fine, but the processors are maxed at 100% no matter what the settings and it does impact gameplay sometimes. I am looking to build a gaming rig cause i often get frustrated playing with these limitations, but if that's your only option like it is for me right now, you can play on it.
     
  6. AkuskaUK thread starter macrumors 6502

    AkuskaUK

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Location:
    Shanklin, Isle Of Wight
    #6
    Thanks for your help, i am currently looking at purchasing a 2008 8 Core Mac Pro and putting in a 5870 in it, Thank you all for your help!
     
  7. shardey macrumors 6502a

    shardey

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Location:
    Colorado
    #7
    I play this game with a 2.66ghz mac pro 1,1 with one of the CPU's pulled. I have a 4890 1gb and it runs phenomenal
     
  8. amtctt macrumors regular

    Joined:
    Sep 8, 2006
    #8
    Hmm, wonder what you're doing differently. what are your settings? how much ram? which version of windows?
     
  9. AkuskaUK thread starter macrumors 6502

    AkuskaUK

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Location:
    Shanklin, Isle Of Wight
    #9
    Change of plan! This Saturday coming i will be collecting a 2009 2.26GHZ 8Core Mac Pro with 6GB ram.... the 5870 graphics card will be added later! Hopefully BF3 will run nicely!
     
  10. G-Force macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 25, 2006
    #10
    BF3 runs amazing at 1920x1080 on my 2009 2.26 8-core Mac Pro with 6870 graphics, you've bought a great computer. :)

    Since the 5870 is faster than the 6870, it should run even better.
     
  11. shardey macrumors 6502a

    shardey

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Location:
    Colorado
    #11
    Windows 64-bit with 16gb ram. I run it on all high settings with at 1080p.
     
  12. AkuskaUK thread starter macrumors 6502

    AkuskaUK

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Location:
    Shanklin, Isle Of Wight
  13. amtctt macrumors regular

    Joined:
    Sep 8, 2006
    #13
    Hmm, i'm running windows 7 64bit, with 4gb ram, which it only ever uses 65% while playing, but it runs pretty lousy and processors are always maxed at 100%.
     
  14. AkuskaUK thread starter macrumors 6502

    AkuskaUK

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Location:
    Shanklin, Isle Of Wight
    #14
    Thank you everyone for your help! Its much appreciated!
     

Share This Page