Binding Win 8.1 Pro to OS X Server

Discussion in 'Mac OS X Server, Xserve, and Networking' started by gallico916, Jul 24, 2017.

  1. gallico916 macrumors newbie

    gallico916

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Location:
    Austin, TX
    #1
    Hey

    Need the help of this community.

    Have a client with a mixed evniormnet of Mac and Windows 8.1 Pro.
    He wants to install OS X server (latest version on Sierra) and run the domain from it.

    OS X runs on the Open Directory and windows on Active Directory
    Here is my question: Can you bind Windows 8.1 Pro to an OS X server to be part of the domain?

    Regards
    G.
     
  2. DJLC macrumors 6502a

    DJLC

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    Mooresville, NC
    #2
    Without checking, my gut says no. Open Directory and Active Directory are completely different systems. Macs support both; I don't think Windows does.
     
  3. gallico916 thread starter macrumors newbie

    gallico916

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Location:
    Austin, TX
    #3
    Is there any 3rd party software that will allow me to do that?
     
  4. chrfr macrumors 603

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #4
    Really, your client would probably be better off having a server running Active Directory and authenticating the Macs to that.
    You'll only be able to use the Open Directory server to work as an LDAP directory and authenticate users using pGina. http://pgina.org
    Because you'll only be using LDAP rather than the full directory service, you're not going to be able to do any sort of configuration from the Mac server. pGina hasn't been updated in quite a while so I'm not sure how active the development is. I last used it with Windows 7 so I know it works there but I'm not sure how reliable it'll be with newer versions of Windows.
     
  5. gallico916 thread starter macrumors newbie

    gallico916

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Location:
    Austin, TX
  6. Flint Ironstag macrumors 6502a

    Flint Ironstag

    Joined:
    Dec 1, 2013
    Location:
    Houston, TX USA
    #6
    You used to be able to do this without a fuss. I posted as much then had to edit. They killed that in Lion Server.

    I don't know how much the cheapest windows server version is going for, but I'm sure you can get an inexpensive box to be the PDC.
     

Share This Page