Black screen until I press button

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by MoodyM, Jan 22, 2016.

  1. MoodyM macrumors 6502a

    MoodyM

    Joined:
    Aug 14, 2008
    #1
    I have an ATV4 and up till recently I had a 42" Toshiba LCD TV, about 9 years old.

    Now, I have a 55" Sony 4K TV, brand new. When I switch over to the Apple TV source, I get a black screen until I press a button on the Apple TV remote. This never happened on previous TV.

    Been through TV setting, nothing obvious jumps out.

    Any ideas?
     
  2. rolsskk macrumors 6502

    Joined:
    Sep 1, 2008
  3. MoodyM thread starter macrumors 6502a

    MoodyM

    Joined:
    Aug 14, 2008
    #3
    Don't think so, light is always on, and it never did it before, and I've not changed any ATV settings.
     
  4. DeltaMac macrumors 604

    DeltaMac

    Joined:
    Jul 30, 2003
    Location:
    Delaware
    #4
    Maybe the new TV does that - simply different from your old TV's response to a changed input.
     
  5. MoodyM thread starter macrumors 6502a

    MoodyM

    Joined:
    Aug 14, 2008
    #5
    Ok, maybe, but it doesn't do it on any other source, just Apple TV
     
  6. ajforbes20 macrumors regular

    ajforbes20

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Location:
    USA
  7. jca24 macrumors 6502a

    jca24

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Location:
    DFW
    #7
    I have a new X850C 55" sony and when I change imput to my ATV4 it goes straight to the home screen.
     
  8. MoodyM thread starter macrumors 6502a

    MoodyM

    Joined:
    Aug 14, 2008
    #8
    I think I'll just a command to my Harmony remote to press Menu or something when i switch to apple TV
     
  9. MoodyM thread starter macrumors 6502a

    MoodyM

    Joined:
    Aug 14, 2008
    #9
    Mine is a Sony KD55S005C
     
  10. Apple.Fanatic macrumors member

    Apple.Fanatic

    Joined:
    Oct 27, 2015
    Location:
    Oregon
    #10
    My Apple TV was going to black screen instead of going to my screen saver. Used to go to aerial view then other day noticed it was just black screen. I'd click the menu button and would briefly show the aerial view again before going back to home page. I reset my Apple TV and now working fine again.
     

Share This Page