Blending Mode Question for CS

Discussion in 'Digital Photography' started by Bonesone4, Apr 29, 2008.

  1. Bonesone4 macrumors regular

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Location:
    Rochester, NY
    #1
    Hey guys, what's an easy way to toggle through all the blending modes for an image in Photoshop CS for a mac? I can't seem to go through any of them without having to click on the drop down menu every single time and it's starting to annoy me big time. Help! :)

    Bones
     
  2. jecapaga macrumors 601

    jecapaga

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Location:
    Southern California
    #2
    shift key and then '-' or '+' to toggle down through on a mac
     
  3. Lovesong macrumors 65816

    Lovesong

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Location:
    Stuck beween a rock and a hard place
    #3
    While there is no toggle shortcut that I know of (I could be wrong- that software is huge), there is always the keyboard shortcuts menu (it's under edit). There you can actually assign a specific shortcut to specific blend modes. Most of the common shortcuts are taken, but using something like apple-control-shift-option with the 1-9 keys would work

    And there I go...thanks jecapaga
     
  4. Bonesone4 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Location:
    Rochester, NY
    #4
    Awesome thanks a bunch. And what about selecting multiple layers at once in the layers palette? I can only select one at a time to delete. I'd like to select like.....5 and drag them all in the trash....Im so used to my PC at work...

    Bones
     
  5. jecapaga macrumors 601

    jecapaga

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Location:
    Southern California
    #5
    multiple layer delete..select all layers with shift key held down. then hold down control button while clicking on one of the highlighted layers which brings up a fly out screen of options. delete layers is there. OR once layers are highlighted with shift key drag the bunch to the trash.
     
  6. Bonesone4 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Location:
    Rochester, NY
    #6
    See, I have on numerous occasions tried holding down the shift key to select multiple layers but it does nothing. Is there a possibility that I may have kind of setting checked in preferences that does not allow for that?

    Bones
     
  7. jecapaga macrumors 601

    jecapaga

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Location:
    Southern California
    #7
    Not that I'm aware of. Try throwing out your Pshop preferences file and relaunching and see if that clears the problem.

    Users>name>Library>Preferences>Photoshop CS Settings
     

Share This Page