Bluetooth Audio Stuttering

Discussion in 'iOS 10' started by southerndoc, Oct 13, 2016.

  1. southerndoc macrumors 65816

    southerndoc

    Joined:
    May 15, 2006
    Location:
    USA
    #1
    Is it iOS 10 or the iPhone 7+ that has the problem with audio stuttering when streaming music to a car via Bluetooth? Sometimes it will stop playing all together and my BMW will revert back to radio.

    Anyone experiencing this with iOS 10 on a 6, 6S, etc.? I'm hoping it's not a problem with the Bluetooth chip in the 7/7+.
     
  2. steve knight macrumors 68020

    steve knight

    Joined:
    Jan 28, 2009
    #2
    I did not have the problem on my 6+ after the update but sure have it on my 7+ two sets of earbuds and the same thing. one way to stop it for a bit is to play audio through the speaker for a bit. i get it when I am interacting with my watch and listening at the same time.
     
  3. malcbo macrumors member

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Location:
    Switzerland
    #3
    I'm experiencing the same issue with the iPhone 7 and my BMW.
    There is open thread on apple discussions about this issue:
    https://discussions.apple.com/message/30805621?ac_cid=tw123456#30805621

    According to latest replies, the 3rd beta of iOS 10.1 is resolving the issue.
    I personally haven't tried iOS 10.1 on my iPhone 7.
     
  4. CyberData4 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 14, 2010
    #4
    I have no problem streaming Bluetooth to my car. However after updating to ios 10 on my 6+ I got constant shuddering with Bluetooth audio via headphones. Same problem on my 7+.

    Ios10 broke something
     
  5. HengenJL macrumors 6502a

    HengenJL

    Joined:
    May 27, 2007
    Location:
    Rochester, NY
    #5
    No issues with bluetooth streaming to my Ford Edge with iPhone 7+. Additionally no bluetooth issues from iPhone 7+ to multiple bluetooth speakers and headphones.
     
  6. bilibug macrumors regular

    bilibug

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Location:
    Somerset NJ
    #6
    Just started having Bluetooth connectivity issues with beta 3 - 2012 Ford Escape with Nav (Sync). Phone pairs, but disconnects as soon as you try to make a call or play music.
     
  7. simon lefisch macrumors 6502a

    simon lefisch

    Joined:
    Sep 29, 2014
    #7
    I experienced this just recently in a Chrysler minivan (rental). Glad I'm not the only one.
     
  8. aliensporebomb macrumors 68000

    aliensporebomb

    Joined:
    Jun 19, 2005
    Location:
    Minneapolis, MN, USA, Urth
    #8
    My adapter in my car is famous for truncated the intros to songs. I bluetooth to that thing and it broadcasts over an unused FM radio frequency. But it did this under IOS 8, 9 and 10 so I suspect it's the adapter. Works fine otherwise.
     
  9. tehreflex macrumors 6502

    Joined:
    Jul 30, 2009
    #9
    2012 Ford Focus w/ MyFordTouch here, I'm having this issue. It plays for a few minutes and then goes into "remix mode" where it skips/fast forwards until it finally goes silent even though it's still playing.

    I just read that 10.1 Beta 3 seems to have fixed the issue.
     
  10. DrewDaHilp1 macrumors 6502a

    DrewDaHilp1

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Location:
    All Your Memes Are Belong to US
    #10
    I have the same problem. To me it seems data usage related. Connect via Bluetooth, play music/podcast, try using safari, nothing but skipping/pausing.
     
  11. docal97 macrumors 6502a

    docal97

    Joined:
    Jun 28, 2006
    Location:
    Southampton
    #11
    Interesting. I've had a similar issue, seems to occur when using nike running app, not happening when I close the app. Not sure yet if there is a connection yet but I think so.
     
  12. bilibug macrumors regular

    bilibug

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Location:
    Somerset NJ
    #12
    To follow up....

    This was an issue on the car end. Well documented, especially with Android users. To fix, you have to force restart the SYNC system by either pulling the related fuse or car battery.
     
  13. savigny macrumors newbie

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #13
    Beta 3 doesn't fix the issue in my 2015 Ford Escape w/MFT. If I disable LTE in Settings and just use 4G, however, I don't get any stuttering or skipping with LTE off. Not a great "fix" but it'll work until Apple does something about this. They will, right? Right?!
     
  14. Mabus51 macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 16, 2007
    #14
    Update the firmware on your Android stereo in your car. The dealer will do it for a fee.
     

Share This Page