iPad Blutrol 3.0 and Emulators

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by lepeos, Mar 14, 2013.

  1. lepeos macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2012
    #1
    I can't seem to get this new version of Blutrol that works with PS3 controllers to work with any emulators. I've tried SNES 9EX+ and GBA.emu but it just doesn't work. Is there something I'm missing?
     
  2. copperminekd macrumors newbie

    Joined:
    Mar 14, 2013
    #2
    I have the same problem. After some googleing I found this:

    source: http://boards.openpandora.org/index.php/topic/6735-blutrol-for-iphone-add-controls-to-any-app/page-4
    Looks like Snes9x overwrites the bluetrol config :(
    Hope there is a workarond / fix soon!
     
  3. Menneisyys2, Mar 14, 2013
    Last edited: Mar 14, 2013

    Menneisyys2 macrumors 603

    Joined:
    Jun 7, 2011
    #3
    Wowz!! Analog controls at last!! Off to test them with my iContolPad and its excellent analog pads.

    EDIT: posted some info to http://forums.toucharcade.com/showpost.php?p=2724989&postcount=89 and http://boards.openpandora.org/index...ol-for-iphone-add-controls-to-any-app/page-17
     
  4. lepeos thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2012
    #4
    Thanks guys. I've reported it as an issue on Cydia and I'm going to contact Robert to see if I can get some more information. Good to know its not just me experiencing the issues.

    Well, not 'good' but, you know...
     
  5. copperminekd macrumors newbie

    Joined:
    Mar 14, 2013
    #5
    Well please keep this thread updated if anyone finds out something more :)
     
  6. lepeos thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2012
    #6
    Nothing back so far. If I can just get this working I can finally justify a purchase of an AppleTV!
     
  7. lepeos thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2012
    #7
    So the emulators were all updated recently and I tried them out again with blutrol. I actually managed to get Snes9x working for a bit but after a while it began to lag badly.

    Checked the emulator author's Twitter and it looks like someone has brought it to his attention and he's working on a fix right now.


    https://twitter.com/rakashazi/status/320243785655259137
     
  8. copperminekd macrumors newbie

    Joined:
    Mar 14, 2013
    #8
    Came here to post the same thing :)
    FYI mame4ios had native support for bluetooth sixaxis now, but I haven't had the time to try it out...
    Link: https://code.google.com/p/imame4all/
     
  9. cobbyco macrumors 6502a

    cobbyco

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Location:
    UK
    #9
    Wait, I've had no problems with any of them except with the snes one. All I had to do was turn the frameskip up because of Blutrol running in the background using power. I was using analog controls on the PS3 controller and everything.

    Perhaps Blutrol should be built into the apps directly and be enabled when the main Blutrol app is purchased and downloaded.
     
  10. lepeos thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2012
    #10
    That's strange, I have the same problem with all the .emu emulators. I hope the fix comes before the weekend, I've got a plane to catch and wouldn't mind some Metroid to pass the time.
     

Share This Page