Boot camp and virus protection?

Discussion in 'MacBook Pro' started by hitman45400, Oct 24, 2008.

  1. hitman45400 macrumors regular

    Joined:
    Aug 23, 2008
    #1
    after you set up boot camp, do you need to install virus protection?
    and do i need a xp disk for it? i'm getting my MBP tomorrow so i'm preparing =D
     
  2. dpaanlka macrumors 601

    dpaanlka

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Location:
    Illinois
    #2
    Yes, you should install AntiVirus on the Windows side if you plan to use it a lot. Mac OS X is still unaffected, but having Windows installed on a Mac doesn't prevent it from any of its usual pitfalls.

    You could of course, just not use Windows on your Mac that much (you shouldn't anyway).
     
  3. richard.mac macrumors 603

    richard.mac

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    51.50024, -0.12662
    #3
    buy XP with use either a retail license (support + install on multiple machines) or OEM (no support + install on only one machine).

    and yes use an Anti Virus if you wish… its just like any other Windows install. however your OS X install will NOT be contaminated by Windows viruses.
     
  4. UltraNEO* macrumors 601

    UltraNEO*

    Joined:
    Jun 16, 2007
    Location:
    近畿日本
    #4
    If your using windows to access files, VMware would be a better option to choose. Though it won't run games, if that's what you wanna do.
     
  5. hitman45400 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 23, 2008
    #5
    can i clear the xp side? i don't think i will need it much, except for MS word..
    (clear it in case i get a virus)
     
  6. UltraNEO* macrumors 601

    UltraNEO*

    Joined:
    Jun 16, 2007
    Location:
    近畿日本
    #6

    Run BootCamp again, there's a option to remove the windows partition.
     
  7. hitman45400 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 23, 2008
  8. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #8
    Don't use an antivirus and haven't in many years. I wouldn't know if I had viruses or not, but my hardware firewall filters things pretty well.
     

Share This Page