Bootcamp Drivers, Sound = Working. Mic = Not working.

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by .md, Jun 1, 2010.

  1. .md macrumors member

    .md

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Location:
    EVERYWHERE.
    #1
    So a few weeks ago I installed bootcamp on my iMac 27" i7, the latest iMac out yet. When I installed Windows XP professional SP2, (later I let Windows Update do it's thing and let it install SP3 etc).

    I installed the bootcamp drivers that came with the snow leopard CD's. Sound worked for about 5 minutes, then it didn't so I restarted my iMac and reinstalled the drivers again, then the sound happened to be working again, this time for the whole period. However my INTERNAL mic is not working, I have tried everything for it, installing new drivers, from realtek, reinstalling the drivers that I got from the CD's, I got nothing.

    This is how my Sounds and Audio Devices Drivers go in properties,

    Sound playback - Cirrus Logic HD Audio (I also have an option of ATI HD Audio rear back, but that doesn't work in my case)
    Sound Recording - Cirrus Logic HD Audio ( I have no other options in this one)

    Just to clarify:

    I am running Windows XP professional SP3 on the latest iMac with Snow Leopard.

    Anyone help?

    Thanks.

    Edit: I found this from another site http://forum.notebookreview.com/apple-mac-os-x/284363-internal-microphone-not-working-bootcamp.html

    I cannot do this either.
     
  2. .md thread starter macrumors member

    .md

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Location:
    EVERYWHERE.
    #2
    bump

    still having the problem, can anyone help me out here?
     
  3. jamesnash macrumors newbie

    Joined:
    Sep 14, 2010
    #3
    i'm getting the same problem with the 2010 imac 27! did you have any luck or has anyone got a way to solve it?
     

Share This Page