Bootcamp on Mac Pro + X1900XT + Windows 7

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by R.Youden, Dec 15, 2009.

  1. R.Youden macrumors 68020

    R.Youden

    Joined:
    Apr 1, 2005
    #1
    I have installed Windows 7 on my Mac Pro using Bootcamp and I am pretty impressed with Windows 7. Anyway these is an issue, when I play a game on Windows it crashes the machine, the screen goes blank (I have a Dell monitor and it powers down) and I have to restart the machine. The audio crashes (if I am in a racing game the engine note stays constant).

    I saw somewhere there is a issue with the X1900XT and Windows 7, is this the case?

    Thanks
     
  2. rgarjr macrumors 603

    rgarjr

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Location:
    Southern Cal
  3. R.Youden thread starter macrumors 68020

    R.Youden

    Joined:
    Apr 1, 2005
    #3
    Well it turns out that the X1900XT is not supported by Windows 7 so it will only run in OpenGL 1.3 rather than 2 (from what I understand anyway). So as the X1900XT is such an "old" card I will be reverting back to the "old" operating system of Windows XP.

    Nice one Microsoft...
     
  4. Stridder44 macrumors 68040

    Stridder44

    Joined:
    Mar 24, 2003
    Location:
    California
    #4
    I don't remember Microsoft being responsible for providing drivers and support for ATI's video cards.
     
  5. R.Youden thread starter macrumors 68020

    R.Youden

    Joined:
    Apr 1, 2005
    #5
    Yeah, you are probably right there, although the report I saw said Microsoft left out the drivers.
     
  6. Stridder44 macrumors 68040

    Stridder44

    Joined:
    Mar 24, 2003
    Location:
    California
    #6
    Ah, well have you installed the latest ATI drivers from ATI's website?
     

Share This Page