booting up with Hard drives connected ?

fab5freddy

macrumors 65816
Original poster
Jan 21, 2007
1,192
0
Heaven or Hell
i am having a hard time booting up my macbook pro 15" LED
with my 2 hard drives connected to the USB port and Firewire 400 port ??
it won't boot up with those devices connected, and once i remove the devices, the computer boots right away...? why is this happening ?

thanks, FF
 

yg17

macrumors G5
Aug 1, 2004
14,888
2,480
St. Louis, MO
No idea...my iMac does the same thing when my iPod is plugged in, it just sits at the grey screen. When I have my Firewire drive plugged in and powered up, I don't have any problems. It does it with my thumb drive too. I think it's a USB thing :\
 

robbieduncan

Moderator emeritus
Jul 24, 2002
24,596
60
Harrogate
How long are you giving it to boot? Your Mac will be probing those devices, loading boot drivers (it it has them) and then scanning the filesystems to see if the are bootable...
 

yg17

macrumors G5
Aug 1, 2004
14,888
2,480
St. Louis, MO
I've let it sit for quite awhile, sometimes 10 minutes and it does nothing. But right after I unplug my iPod, I get the grey Apple and all is well.
 

DoFoT9

macrumors P6
Jun 11, 2007
17,532
32
Singapore
yea i have at elast 4 startup disks plugged in at any one time and mines fine.. maybe try holding Option on startup???
 

robbieduncan

Moderator emeritus
Jul 24, 2002
24,596
60
Harrogate
Try checking the startup folder you have selected in System Preferences. Sometimes this seems to get "forgotten" which can lead to long startup times...