Brand new 2G iPod Touch with Newest Firmware, Locations Problems

Discussion in 'iPod touch' started by amacgenius, Jan 27, 2009.

  1. amacgenius macrumors 68000

    amacgenius

    Joined:
    Aug 3, 2005
    Location:
    Lompoc, CA
    #1
    I literally just bought a brand new iPod touch tonight, and upgraded the software right away, and I haven't been able to use any of the location services (maps, anything) do I have to reset everything or am I just missing something, yes I'm connected to my WiFi network, etc.

    Anybody help me out?

    This is what I get in every app that "fails me".

    [​IMG]
     
  2. Dino451 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 12, 2006
    #2
    wow you showed your address on the internet! Be careful when posting things. Anyway make sure location services is switched on. It might be that it doesn't work in your location, although I have never had that problem myself.
     
  3. Night Spring macrumors G5

    Night Spring

    Joined:
    Jul 17, 2008
    #3
    The Touch uses locations of known wifi spots to triangulate your location. It could be that there isn't enough "known" wifi spots near you for the location services to work. Generally speaking, within the US, the more densely populated the area, the greater the chance that the Touch can identify your location.
     
  4. amacgenius thread starter macrumors 68000

    amacgenius

    Joined:
    Aug 3, 2005
    Location:
    Lompoc, CA
    #4
    First of all that isn't my address, so no worries.

    Dang, that sucks :(.
     
  5. jlocalled macrumors member

    jlocalled

    Joined:
    Oct 13, 2008
  6. angemon89 macrumors 68000

    angemon89

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Location:
    The place where Apple designs stuff
    #6
    This works really well. On my brothers iPod touch, the location would be way off and it would be nowhere near our house. After updating it through skyhook, a few days later it would pinpoint our house on the touch because it would recognize my mac address.
     
  7. amacgenius thread starter macrumors 68000

    amacgenius

    Joined:
    Aug 3, 2005
    Location:
    Lompoc, CA
    #7
    Thanks I just did that, hopefully that helps :).
     
  8. danvan21 macrumors regular

    Joined:
    Mar 27, 2008
    #8
    mine sais i was in the middle of the ocean. i did the router thing and it worked
     
  9. angemon89 macrumors 68000

    angemon89

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Location:
    The place where Apple designs stuff
    #9
    It will. Just give it a couple of days.
     
  10. amacgenius thread starter macrumors 68000

    amacgenius

    Joined:
    Aug 3, 2005
    Location:
    Lompoc, CA
    #10
    Still hasn't caught.
     
  11. Sesshi macrumors G3

    Sesshi

    Joined:
    Jun 3, 2006
    Location:
    One Nation Under Gordon
    #11
    I was staggered by the accuracy of the Touch's skyhook, but yes - you'll have to wait. Happy belated new year, amacgenius - nice to see you around again.
     
  12. amacgenius thread starter macrumors 68000

    amacgenius

    Joined:
    Aug 3, 2005
    Location:
    Lompoc, CA
    #12
    Still not working, and I did the above mentioned suggestion...
     

Share This Page