Brand new 64gb Touch duplicating albums.

Discussion in 'iPod touch' started by MxChino, Mar 22, 2010.

  1. MxChino macrumors member

    Joined:
    Jul 27, 2008
    #1
    I really don't think this is a tagging issue. In cover flow its showing a few albums twice. The songs aren't split between the two, but the album is just shown twice. This problem isn't duplicated in Itunes either. How do I fix this? I've tried deleteing and readding the cd but it still happens. Thanks.
     
  2. Mugwumper macrumors regular

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Location:
    Palmdale, CA
    #2
    More info?

    Are you saying there are 2 copies of each song on the album in your library?
    Where are you seeing the album twice - in cover flow on iTunes on your
    computer, or on your iPod? Are you sure you are deleting both copies before
    re-adding? Do both albums play?

    I've seen 2 copies of the album art when the name of the album isn't
    exactly the same - see if there is an extra character on the name. Also, I
    have seen this happen when one song has a name in "artist" and another
    song has a name in both "artist" and "album artist". Personally, I never put
    anything in "album artist" unless it is a compilation.

    I've spent way too many hours fixing these kinds of problems - I guess I
    want perfection! ;^) If this bothers you, you may have to fiddle around a
    bit - I've even re-converted songs to .mp3 to "fix" the ID3 tag.
     
  3. metalhead777 macrumors regular

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Location:
    California
    #3
    This should work. :D :apple:
     
  4. MxChino thread starter macrumors member

    Joined:
    Jul 27, 2008
    #4
    It's in cover flow and the normal list, but not in Itunes. I've had itunes divide a single album up in to two before with what you've described above. This is totally different, this is two exact same copies of the same album, and its only happening on the ipod not in itunes.
     
  5. Moocher macrumors regular

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Location:
    NE Atlanta area
    #5
    I had some weirdness for awhile. A restore fixed it.

    Mooch
     
  6. MxChino thread starter macrumors member

    Joined:
    Jul 27, 2008

Share This Page