Brand new card but no display options

Discussion in 'Mac Pro' started by slrxm94, Jun 7, 2012.

  1. slrxm94 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2009
    #1
    Hi,

    I had an issue with my mac starting which I resolved by replacing the graphics card. The mac now starts without issue BUT!
    In display preferences there is only one display resolution, no detect display button and if I try to calibrate the sliders have no effect

    I have tried resetting PRAM and SMC with no effect and also tried a different monitor

    Hardware Overview:

    Model Name: Mac Pro
    Model Identifier: MacPro3,1
    Processor Name: Quad-Core Intel Xeon
    Processor Speed: 3 GHz
    Number Of Processors: 2
    Total Number Of Cores: 8
    L2 Cache (per processor): 12 MB
    Memory: 8 GB
    Bus Speed: 1.6 GHz
    Boot ROM Version: MP31.006C.B05
    SMC Version (system): 1.25f4
    Serial Number (system): CK825060XYL
    Hardware UUID: A29789E4-70BB-5D36-892E-DB48125FBB79


    ATI Radeon HD 5770: (Previously ATI Radeon HD 2600 XT)

    Chipset Model: ATI Radeon HD 5770
    Type: Display
    Bus: PCIe
    Slot: Slot-1
    PCIe Lane Width: x16
    VRAM (Total): 1024 MB
    Vendor: ATI (0x1002)
    Device ID: 0x68b8
    Revision ID: 0x0000
    ROM Revision: 113-C0160C-155
    EFI Driver Version: 01.00.436
    Displays:
    Display:
    Resolution: 1920 x 1200
    Depth: 32-Bit Color
    Core Image: Software
    Main Display: Yes
    Mirror: Off
    Online: Yes
    Quartz Extreme: Not Supported
    Display Connector:
    Display Connector:


    This is a brand new Graphics card (delivered today)
    *NOTE* also tried DVI and VGA cable

    Does it look like the new card has issues or perhaps a firmware issue?
     
  2. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
  3. goMac macrumors 603

    Joined:
    Apr 15, 2004
  4. Hastings101 macrumors 68000

    Hastings101

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Location:
    K
    #4
    It sounds like the driver isn't working properly (no Quartz Extreme). Make sure you're using the version of the 5770 designed for use with a Mac.
     
  5. slrxm94 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2009
    #5
    Brand new card bought direct from Apple

    thats what made me wonder about firmware
     
  6. MacVidCards Suspended

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Location:
    Hollywood, CA
    #6
    your OS is WAY too old

    you need 10.6.5 for that card

    that system report is from 10.5.x
     
  7. slrxm94 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2009
    #7

    Awesome that can be done thanks
     
  8. slrxm94 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 28, 2009
    #8
    Tested solved thanks

    been waiting for a reason to bite the bullet guess this was it :)
     

Share This Page