BSD Sub System not downloading

maxidious

macrumors newbie
Original poster
Sep 21, 2007
13
0
I just upgrade to firmware 1.1.1 but when I try to download BSD subsystem it will go Package Download Failed: can't find host!

The weird thing is that i can download everything except this file, can someone try it out and see if it's a server issue or my phone :/
 

maxidious

macrumors newbie
Original poster
Sep 21, 2007
13
0
also adding

during the 1.0.2 symlink part, I can't install BSD sub system via installer either, so I used ibrickr's PXL to do install BSD that way

but I don't think you can do that with ibrickr with 1.1.1 anymore :/
 

oxeneers

macrumors member
Aug 11, 2007
85
0
South San Francisco, CA
Sounds like you're trying to do a 1.1.1 install on a 1.0.2 unlocked phone. For me, I just went through that successfully with no headaches. I virginized with iPhone Elite team's de-virginizer tool, and used iNdependence to Pre-1.1.1 and jailbreak/activate 1.1.1 with no problems at all.

Find soemone with OS X and use their Mac to do this. You don't have to fool with anything. (iBrickr, etc)
 

oxeneers

macrumors member
Aug 11, 2007
85
0
South San Francisco, CA
And also, BSD Subsystem wasn't downloading for me either, but I reset my WiFi connection, restarted my phone, and tried it again and it worked. Try using another WiFi connection also.
 

hansning

macrumors newbie
Feb 11, 2007
8
0
same

1.0.2 --> devirginize --> 1.1.1 and unlocked now. had to get installer.app from the package contents and installed through independance (i dunno if this is the standard way of doing it with 1.1.1).

anyway, tried to install BSD, and get the same message. I tried to install it manually by downloading the new versions (2.0 with 2.1 extras instead of the 1.5 listed inside installer.app) and copying the contents through cyberduck. i don't really know if this worked, as some apps that require BSD like apollo and openSSH doesn't let me install, giving me an error saying that BSD is required...

help?
 

Toerk

macrumors newbie
Oct 24, 2007
2
0
Same problem here... I guess that there is a problem with the Nullriver servers...

Is there any other way to install the BSD subsystem except using the Installer.app - so not via the online install??

Screwed. :(
 

maxidious

macrumors newbie
Original poster
Sep 21, 2007
13
0
Same problem here... I guess that there is a problem with the Nullriver servers...

Is there any other way to install the BSD subsystem except using the Installer.app - so not via the online install??

Screwed. :(
if you are on 1.0.2 you can use ibrickr's pxl package to install BSD and openSSH

if you are on 1.1.1, we are SOL :/
 

Toerk

macrumors newbie
Oct 24, 2007
2
0
I am on 1.1.1 ... was a virgin phone from Apple Store and I used the touchfree method to jailbreak...

All worked but I can not install the BSD now...

Whats SOL?
 

Azazello

macrumors newbie
Oct 24, 2007
1
0
Encountered the same problem today. Most probably problem is with server, from were installer is trying to download BSD subsystems.
So here is solution
If you are using windows - upload BSD subsystem PXL via Ibrick
If you are using MACOS upload BSD subsystem PXL via Breezy
Or third option wait, probably nullriver server will be up within sometime.
 

maxidious

macrumors newbie
Original poster
Sep 21, 2007
13
0
I am on 1.1.1 ... was a virgin phone from Apple Store and I used the touchfree method to jailbreak...

All worked but I can not install the BSD now...

Whats SOL?
S*** outta luck until the server is back up
 

maxidious

macrumors newbie
Original poster
Sep 21, 2007
13
0
1.0.2 --> devirginize --> 1.1.1 and unlocked now. had to get installer.app from the package contents and installed through independance (i dunno if this is the standard way of doing it with 1.1.1).

anyway, tried to install BSD, and get the same message. I tried to install it manually by downloading the new versions (2.0 with 2.1 extras instead of the 1.5 listed inside installer.app) and copying the contents through cyberduck. i don't really know if this worked, as some apps that require BSD like apollo and openSSH doesn't let me install, giving me an error saying that BSD is required...

help?
The problem is even if you install BSD manually and it works, installer doesn't know that and it will keep telling you to install BSD if the software you try to install needs it.
 

hansning

macrumors newbie
Feb 11, 2007
8
0
breezy with 1.1.1? i can't find any info on it. don't think it works, and i think everyone with this problem is on 1.1.1
 

netsrack

macrumors newbie
Oct 24, 2007
2
0
Hi,
seems to be a server problem with BSD files.
I unlocked a 1.1.1 yesterday without any problems with touchfree and Anysim.

Today i wanted to unlock another virgin 1.1.1. an the BSD package does not work.
When i press the button "Reinstall" on the working iphone the same error occurs.
Hopefully they fix the server issue soon :(
 

carrisco

macrumors newbie
Oct 24, 2007
2
0
BSD File Problems From Nullriver.

Hi,
seems to be a server problem with BSD files.
I unlocked a 1.1.1 yesterday without any problems with touchfree and Anysim.

Today i wanted to unlock another virgin 1.1.1. an the BSD package does not work.
When i press the button "Reinstall" on the working iphone the same error occurs.
Hopefully they fix the server issue soon :(
Hello.

I tried as you did, to do a reinstall on a working phone and it actually downloads the package... New installs do not work, however.. So I am a bit confused how a Nullriver server problem could allow some downloads to work and not others. :(

I hope they didn't decide to quit allowing new downloads due to the 6.6MB package size -- maybe there are so many requests, they feel it is a waste of bandwidth... :confused:

Regards,

-elc.
 

maxidious

macrumors newbie
Original poster
Sep 21, 2007
13
0
i think they just added another source to the file so better hurry up before it goes down again ;)
 

erandall38

macrumors 6502
Jun 24, 2007
455
0
Ya they just added a BSD that is labeled as an alternate. It is under update if you have it, and if you do not I am sure it is in the normal area. This is probably the fix for those that it does not work with.

Edit: hmm right after I posted I went and looked at it again and for some reason it is gone....?
 

Similar threads

  • Dessie P. Krok
5
Replies
5
Views
2K
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.