Buffer issues when streaming from iTunes library

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by Chparigi, Nov 2, 2015.

  1. Chparigi macrumors member

    Joined:
    May 25, 2013
    Location:
    Denmark, Europe
    #1
    Hi everyone

    I have recently bought the Apple TV 4, and like my old Apple TV 3, am I using it to stream content from my Itunes music library. I remember sometimes having issues with my old apple TV3 with buffering, but it solved itself.

    Now the issues are huge! I can't even watch 10 seconds of a movie before everything goes wrong! My Apple TV 4 is connected with wifi to my Airport time capsule AC router, and my Mac mini is connected through ethernet to the router

    I begin to suspect that it is Itunes who has issues, but i can't change the buffer as i could "in the old days"

    When i try to play movies from the Mac mini on my iPad an iPhone, same thing happens. But when using airplay from my phone or mac to Apple TV 4, it buffers nicely, and works flawlessly
     
  2. Chparigi thread starter macrumors member

    Joined:
    May 25, 2013
    Location:
    Denmark, Europe
    #2
    I have now tried the different options mentioned in this thread
    https://discussions.apple.com/thread/3222817?start=15&tstart=0

    I have also tried to restart the router to the original configuration, but still nothing. How come?
     
  3. matrix07, Nov 2, 2015
    Last edited: Nov 2, 2015

    matrix07 macrumors 68040

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #3
    This here tells me that the issue is likely on Home Sharing on your Mac.
     
  4. Chparigi thread starter macrumors member

    Joined:
    May 25, 2013
    Location:
    Denmark, Europe
    #4
    That was my exact thought. I just really don't know what to do about it
     
  5. Chparigi thread starter macrumors member

    Joined:
    May 25, 2013
    Location:
    Denmark, Europe
    #5
    It has gotten a bit better, though i have not done anything. Does anyone have any idea what I can do to help the issue?
     
  6. pjarvi macrumors 65816

    pjarvi

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Location:
    Round Lake, IL
    #6
    With ATV3 all the problems I've had streaming are either solved by restarting the ATV, or by restarting the Bonjour service on the computer. On the Mac Mini you can try the following from a terminal to restart the service:

    Code:
    sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.mDNSResponder.plist
    sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.mDNSResponder.plist
     
  7. Chparigi thread starter macrumors member

    Joined:
    May 25, 2013
    Location:
    Denmark, Europe
    #7
    Thanks for the tip, but it didn't help...
     
  8. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
  9. Chparigi thread starter macrumors member

    Joined:
    May 25, 2013
    Location:
    Denmark, Europe
    #9
    Airport Time Capsule AC. So should be max compatibility. No overlapping Wifis, And Mac is connected via ethernet
     
  10. Carrig41 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 20, 2011
    #10
    I'm having the exact same issues. Streaming movies from my Mac makes them completely unwatchable due to freezing, loading, and play issues. I also upgraded from an ATV3 and never had any problems.
     
  11. Chparigi thread starter macrumors member

    Joined:
    May 25, 2013
    Location:
    Denmark, Europe
    #11
    I hope that it is a known error that they will fix in later software updates!
     
  12. Chparigi thread starter macrumors member

    Joined:
    May 25, 2013
    Location:
    Denmark, Europe
    #12
    I have just reported is as a feedback to apple
     
  13. xsmett macrumors regular

    Joined:
    Nov 1, 2015
    #13
    Same problem here, as mentioned in an other thread. Never had buffering issues with the ATV3.

    I dont think it has something to do with itunes, cause i have the same problems with the simpleX app when i force direct play and the built in player is used. No problems when i use simpleX without direct play.

    The strange thing is that quite a lot people with this buffering issues have the same hardware. Airport extreme and Mac mini here too. Im gonna try my setup without the airport extreme used later.

    Btw, i reported it to apple too.
     
  14. mountainman macrumors member

    mountainman

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Location:
    North of Denver, Colorado
    #14
    Not all have the same hardware, I am using a 27" iMac Retina for the Home Sharing host and having the same issues. I do use an Airport Extreme AC (latest) and wired Ethernet though. I also reported the issue to Apple.
     
  15. aced411 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 2, 2007
    #15
    So far I am not experiencing this issue. I'm using the latest AirPort Extreme. Both the atv4 and 2012 Mac mini are connected over wifi.
     
  16. Chparigi thread starter macrumors member

    Joined:
    May 25, 2013
    Location:
    Denmark, Europe
    #16
    Now even after the update to TVOS 1.0.1 nothing has helped, and even after trying to update my mac to 10.11.2 beta 3, nothing helps....
     

Share This Page