Camera Pixelation/Discoloration on iPad2

Discussion in 'iPad Tips, Help and Troubleshooting' started by mconk, Mar 21, 2011.

  1. mconk, Mar 21, 2011
    Last edited: Mar 21, 2011

    mconk macrumors 6502

    mconk

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Location:
    Virginia
    #1
    Just noticed this today on a three day old iPad2...check the photo, and you'll see some Pixelation discoloration, almost as if I was using photo booth, and had the infrared (or whatever it's called) effect on. This is a screenshot taken, while using the Camera app. I noticed this happening with both cameras, which leads me to believe it's a software issue...anyone else seeing this? My BlackBerry did this at times, however a fresh OS install fixed the issue. Thx

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. romeo.xk macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 26, 2009
    #2
    Where was your focus on the first pic? If it was like the second picture, and you had the focus on the dark brown sofa, then that might be the problem, you are focusing on a very dark area causing the brights to be blown...

    Also, on the second picture, it seems as if your finger was blocking part of the camera...

    Not sure if that is the case, but if you are ever at the same place, try to focus at the bright sings and see is the same thing happens.

    Hope you can figure it out...
     
  3. mconk thread starter macrumors 6502

    mconk

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Location:
    Virginia
    #3
    I didn't set a focus in the first photo. In the second photo, I clicked to focus just to see if the issue would recreate itself. It was flickering on and off in both scenarios. I just happened to catch a screenshot just in time. A reboot solved the issue, and haven't seen it happen again since.
     
  4. Whozown macrumors newbie

    Joined:
    Mar 22, 2011
    #4
    This happened to me as well when I first unboxed my iPad, however it only happened a couple of times on the first day. I've never had the issue again nor have I been able to make it happen. And this was on launch day so it was before the 4.3.1 update. Kinda just fixed itself.
     
  5. mconk thread starter macrumors 6502

    mconk

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Location:
    Virginia
    #5
    Gotcha - like I said, after a reboot, haven't seen the issue again. Also haven't had a chance to upgrade to 4.3.1

    This is definately a software glitch though, which has probably been addressed in 4.3.1

     
  6. MyAppleWorld macrumors 6502

    MyAppleWorld

    Joined:
    Nov 1, 2005
    Location:
    Birmingham, UK
    #6
    So. A month on, has your issue reappeared? I have this on a one day old iPad.
     
  7. mconk thread starter macrumors 6502

    mconk

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Location:
    Virginia
    #7
    I meant to follow up on this a few weeks ago - the issue HAS reappeared...that iPad went back for light bleeding, but noticed my replacement iPad also had this camera issue, as well as even more excessive light bleed. It only seems to happen once I'm every 10 or so shots...I don't use the camera much to take photos, so I can live with this. Just ashamed at apple for the poor QC.

     

Share This Page