Can a bad SIM card cause LTE not to work?

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by iModFrenzy, Jul 6, 2016.

  1. iModFrenzy macrumors 6502a

    iModFrenzy

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Location:
    501st Legion
    #1
    So I called AT&T about my iPhone 6S not getting LTE service. Only 4G. This all happened after I updated my phone to iOS 10. So I went back to iOS 9.3.2 and I'm still receiving the issue.

    I tried resetting network settings, having AT&T reactivate my phone,etc

    Now they said that my SIM card could be faulty and that's the reason, I also can't Wifi call for some reason even tho it's enabled.

    Thanks
     
  2. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
  3. iModFrenzy thread starter macrumors 6502a

    iModFrenzy

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Location:
    501st Legion
    #3
    Ah okay

    Do you know why exactly? I'm confused as to what could happen to the sim that would cause this. Cause it was perfectly fine before I updated to iOS 10
     
  4. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #4
    Have you gone to setting general about to prompt the phone to check for a carrier update? That could be the issue but it may just be the sim was on the way out and the update pushed it over the edge.
     
  5. iModFrenzy thread starter macrumors 6502a

    iModFrenzy

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Location:
    501st Legion
    #5
    I have not prompted it for a carrier update, just going to Settings>General will prompt it?

    Oddly the same thing happened to my iPhone 5, stuck on 4G 24/7.

    I'm not too experienced with this but can APNs be of any help?
     
  6. iModFrenzy thread starter macrumors 6502a

    iModFrenzy

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Location:
    501st Legion
    #6
    Okay so no carrier updates, I didn't think APNS would do much (they didn't) .
     

Share This Page