Can a Mac Pro make a 4K monitor retina?

Discussion in 'Mac Pro' started by Haswell, Jan 23, 2015.

  1. Haswell macrumors regular

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Location:
    USA
    #1
    I thinking about getting a Mac Pro with a 4K monitor and I would like to set the monitor to Best (Retina) in the Display System Preferences.

    Would this be possible or will be forced to use the full native resolution of the monitor?
     
  2. mjfutures macrumors member

    mjfutures

    Joined:
    Jun 17, 2014
    #2
    Yes it is possible to use "best for display" or retina. I have a 4K dell p2715q with the mac pro 2013 and can do this. I personally use 2560x1400 for day to day use.
     
  3. lexR macrumors regular

    lexR

    Joined:
    Dec 12, 2013
    Location:
    UK
    #3
    I have been trying to get people to post successful set ups for the classic Mac pro on this thread:

    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1838956 but 4K on the older Mac's are sketchy at best... On the new Mac Pro I've heard that there's been improvements.
     
  4. mjfutures macrumors member

    mjfutures

    Joined:
    Jun 17, 2014
    #4
    Oh, right ... unless this is a Mac Pro 2013 with Yosemite I can't say how good 4k works. With the new mac pro and a 4k display in my 4 weeks of use I haven't had a single issue (personally). Good luck.
     
  5. Haswell thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Location:
    USA
    #5
    Will I have to use an app such as Display Maestro to switch between the full native resolution and Best (Retina)?
     
  6. mjfutures macrumors member

    mjfutures

    Joined:
    Jun 17, 2014
  7. Haswell thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Location:
    USA
    #7
    Is 2560x1400 Best (Retina) or is that More Space in the Display System Preferences?
     
  8. mjfutures macrumors member

    mjfutures

    Joined:
    Jun 17, 2014

Share This Page