Can I activate an iPhone on a famiy plan

Discussion in 'iPhone' started by iLoveMyApple, May 24, 2009.

  1. iLoveMyApple macrumors 6502a

    iLoveMyApple

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Location:
    California
    #1
    I currently have a Samsung Propel, but want an iPhone. I got one off eBay for cheap (my sister was going to give me hers, but my mom decided she wanted it :p) So I read all I have to do is pop my SIM in and plug it into iTunes and follow the instructions on the screen, but I'm currently on a FamilyPlan with unlimited text and all that. So when I plug it into iTunes and click on the "replace current cellphone with this iPhone" will I still be on my family plan or will they make me chose a new plan?
     
  2. fleeper macrumors 6502

    Joined:
    Jul 30, 2008
  3. iLoveMyApple thread starter macrumors 6502a

    iLoveMyApple

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Location:
    California
    #3
    So I can just plug it in and they'll keep me on my regular plan?
     
  4. aristobrat macrumors G4

    Joined:
    Oct 14, 2005
    #4
    You'll be on the family plan and the rate will increase by $30 (for the unlimited data).
     
  5. ucfgrad93 macrumors P6

    ucfgrad93

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Location:
    Colorado
    #5
    We have 2 iPhones on our family plan. You should no problems.
     
  6. tayshon macrumors 6502a

    tayshon

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Location:
    Philly, PA
    #6
    Yes they will just add the data plan $30 more a month.
     
  7. blurb23 macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 25, 2007
    #7
    There's a chance that you may not be charged the extra $30.

    I bought an LG Xenon, and then got a real cheap 3G through CraigsList a few days later. Popped the SIM out of the Xenon and into and iPhone, and I was good to go.

    AT&T hasn't added a data plan on, and when I go to the MyWireless section of their website, I have the option of adding the "iPhone Data Plan" while my current selection is set as "No Data Plan selected"
     
  8. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #8
    How long ago was this? They may have not had the time to perform an audit on your account.
     
  9. blurb23 macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 25, 2007
    #9
    About 2 weeks ago. My first billing cycle ended on 5/22.
     
  10. skubish macrumors 68030

    skubish

    Joined:
    Feb 2, 2005
    Location:
    Ann Arbor, Michigan
    #10
    That's not nearly long enough. Wait 6 months and see if they don't change the account.
     
  11. bjquach macrumors 6502

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Location:
    PA
    #11
    Can't you just call AT&T and ask them to add the regular data feature, then pop in your sim card, rather than going to AT&T and getting an iphone. Same thing except maybe the activation/upgrade fee won't be there.
     
  12. iLoveMyApple thread starter macrumors 6502a

    iLoveMyApple

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Location:
    California
    #12
    My sister had a first generation iPhone and she only paid 30 dollars a month. The one I got is a first generation so can I still do 30 dollars a month?
     
  13. blurb23 macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 25, 2007
    #13
    I believe the price for the EDGE iPhones is $20 now.
     
  14. Unspoken Demise macrumors 68040

    Unspoken Demise

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    >9,000
    #14
    Note that the other phone will not have internet on it unless you pay even more money for the other phone to have its own data plan. The unlimited data on your iPhone is NOT shared with the other phone, like how unlimited texting is.
     
  15. mlemonds macrumors 6502a

    mlemonds

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Location:
    Lexington, KY
    #15
    could be $20 EDGE + $10 ad a line because iirc the EDGE phone always had $20/mo data
     

Share This Page