Can I have cmd + volume keys (f11, f12) changing iTunes volume?

Discussion in 'macOS' started by madsylar, Aug 20, 2013.

  1. madsylar macrumors member

    Joined:
    May 5, 2010
    #1
    Hi,

    The volume keys work as expected in my mac, but is it possible to have it change itunes volume when i hold cmd (or opt)?

    That way
    Volume up -> change system's volume up
    cmd + Volume up -> change iTunes's volume up.

    Cheers,

    Leo
     
  2. ScoobyMcDoo macrumors 65816

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Location:
    Austin, TX
    #2
    It appears that you cannot assign cmd-volumeup/down or ctrl-volumeup/down, at least not that I can find quickly. You can assign FN-volup/down, which is really F11 and F12, as long as you unassign them from dashboard and mission control.

    You did notice that there are already keyboard shortcuts for this by default of cmd-up-arrow and cmd-down-arrow right?
     
  3. madsylar thread starter macrumors member

    Joined:
    May 5, 2010
    #3
    Doesn't work because you have to be in itunes to change it. I would like a global command. Tried keyboard maestro but it didn't quite work.
     
  4. pioniere macrumors newbie

    Joined:
    Feb 28, 2009
  5. benwiggy macrumors 68020

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #6
    If you have an Apple Remote, that will change the volume in iTunes, not system volume.

    I still have mine from my old 2006 iMac; works well with my 2012 Mini!
     

Share This Page