Can i put 1366 core i7 in mac pro 4,1 5,1

Discussion in 'Mac Pro' started by Amethyst, May 11, 2012.

  1. Amethyst macrumors 6502

    Joined:
    Aug 8, 2006
    #1
    I want to upgrade my 4,1 from 4x2.66 to 6x3.33.
    but in my country. To buy xeon w3680 is really hard.
    In other hand the i7-980 is easily to found.

    So can i put i7 in my mp.
     
  2. Inconsequential macrumors 68000

    Joined:
    Sep 12, 2007
    #2
    Yes.

    But only the SP machines.

    NOT the DP machines.
     
  3. Amethyst thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 8, 2006
    #3
    Thank guy, another question can i put e56xx xeon on sp model?
     
  4. nanofrog macrumors G4

    Joined:
    May 6, 2008
    #4
    Yes.

    The second QPI channel with shut itself down, and work (DP parts will work in an SP machine of this particular architecture; the reverse however, is NOT possible <SP processor in a DP machine>).

    That said however, the cost of a 56xx part is more expensive, making the use of a 56xx CPU in an SP board not cost effective.

    Another note, if you use an i7-9xx, the OEM memory will not operate in ECC mode (i7's do not support ECC; OEM memory is Unbuffered ECC, aka UDIMM), and Registered ECC DIMM's won't work at all with an i7 (RDIMM).
     
  5. Amethyst thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 8, 2006
    #5
    Thank nanofrog,
     
  6. nanofrog macrumors G4

    Joined:
    May 6, 2008
    #6
    :cool: NP. :)
     

Share This Page