iPhone Can I reset my phone and keep my jail break?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by hello12, Apr 8, 2013.

  1. hello12 macrumors regular

    Joined:
    Sep 25, 2012
    #1
    I did some very confusing things to my carrier settings and I can't fix it, so I have to back my phone up to iTunes and reset my phone. Is there ANY way that I can do this without losing my jailbreak or will I have to lose my jailbreak?
     
  2. TC25 macrumors 68020

    Joined:
    Mar 28, 2011
    #2
    No
     
  3. nepalisherpa macrumors 68020

    nepalisherpa

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Location:
    USA
    #3
    What exactly did you do to your carrier settings?
     
  4. hello12 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 25, 2012
    #4
    Well that sucks. Goodbye jailbreak...... Do I just back up to iTunes, erase content and settings and then connect to iTunes?

    ----------

    http://leimobile.com/how-to-enable-lte-on-iphone-5-for-t-mobile/

    That link will show what I did :/ I know was stupid
     
  5. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #5
    Can't you just reverse what you did...?
     
  6. hello12 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 25, 2012
    #6
    Tried to I'll try again though
     
  7. BumpyFlatline macrumors 68030

    BumpyFlatline

    Joined:
    Apr 11, 2012
    #7
    Do NOT use reset all content and settings. It'll just cause problems, including a boot loop. Just backup the phone and then DFU restore to 6.1.3. Obviously try to reverse what you did but if you must restore, do not use erase all content and settings. It will accomplish nothing and only cause problems. Good luck. Let us know if you have any questions.
     
  8. hello12 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 25, 2012
    #8
    So I got rid of my jailbreak... And my phone is back to "normal" and is totally fine, BUT - I am still having the issues that caused me to get rid of the jailbreak. When I connect to T-mobile LTE, it shows that it it connected but nothing will load, so I am forced to turn it off and use 4G. My other family members have iphone's and can use the LTE so I know it is my phone that is the problem.
    If I bring my phone to the apple store, they won't be able to see that it was jailbroken right? Because wouldn't they just give me a new iphone since it dosen't work?
     
  9. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #9
    You need to restore it again and setup as new.
    You will inherit the same bugs if you keep restoring from backup.
    Its just a software issue.
     
  10. hello12, Apr 9, 2013
    Last edited: Apr 9, 2013

    hello12 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 25, 2012
    #10
    So the bug is because of my backup?... I thought the backup only brought over contacts/photos/videos and that stuff, not settings I made with a jailbreak.. Right? :confused:

    I enabled LTE before the carrier update by doing something in iFile. Since this did not work correctly I backed up my phone, and reset the phone, and then restored from the backup. I thought that whatever I did in the jailbreak wouldn't have been in the backup, right? Isn't it the phone that is messed up and not the back up? I really don't want to have to lose all the stuff on my backup..
     
  11. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #11
    The bug is saved inside your backup file. Its not because of the backup.
    Once you restore from backup then you inherit that bug again.
    Some JB stuff carry over in the backup file and those LTE settings you changed with ifile copy over again.
    Even if you replace the phone you will get home and restore from that backup again and you will have the same problem.
    Your choice. Lose all your stuff or live with the issue.
     
  12. hello12 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 25, 2012
    #12
    Wow what a dumb move on my part!... The only thing I really care about keeping is my photos/videos. Could I put them on iPhoto, reset my phone and put them back onto my phone that way?
     
  13. From A Buick 8 macrumors 68040

    From A Buick 8

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Location:
    Ky Close to CinCinnati
    #13
    Yes or use something like drop box to save your pictures too.
     
  14. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #14
    Yep. Pics and videos are easy.
    Just copy them to your computer and sync them back to your phone.
     

Share This Page