Can I run multiple accounts in iChat at once?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by munckee, Jun 20, 2007.

  1. munckee macrumors 65816

    Joined:
    Oct 27, 2005
    #1
    Is there some way to have more than one account name running iChat at once? If not, are there other programs that allow this?
     
  2. devilot Moderator emeritus

    devilot

    Joined:
    May 1, 2005
    #2
    I'm not terribly familiar w/ iChat.

    But I know that Adium will most certainly allow for you to be logged in w/ multiple accounts. :)

    Hmm, well, Adium keeps all your BL synched, too.

    But yes, it's got no audio/video (I use skype for that) and it has issues w/ file transfers. Argh.

    But still, I love Adium. :eek: It's so purdiful and it really is convenient to use one app to log in to chat w/ different services (google talk, AIM, etc.).
     
  3. munckee thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Oct 27, 2005
    #3
    Yeah. It appears that iChat will not :rolleyes:

    You'd think this would be a relatively simple feature. I'll have to give adium a try, though I'm not thrilled about it. I like the fact that I have iChat at work and at home and that it keeps my buddy lists synched (even if it can't remember the "get info" info from one to the other...:rolleyes: ). And, while I haven't used it yet, I do find it kind of annoying that adium doesn't support audio/video. I want ONE programs for all this stuff :D
     
  4. dcv macrumors G3

    Joined:
    May 24, 2005
    #4
    How could you possibly run different A/V iChats simultaneously? :confused:
     
  5. panoz7 macrumors 6502a

    panoz7

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Location:
    Raleigh, NC
    #5
    You could always launch multiple instances of iChat at the same time. I just tried it and it seems to work fine. Not the most elegant solution, but a solution nonetheless.

    EDIT: I can't seem to get it to login to different accounts in each instance. Probably should have checked that before posting. There's probably a plist file or something that stores the login information that needs to be duplicated or something.
     
  6. munckee thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Oct 27, 2005
    #6
    Not multiple a/v chats, just multiple usernames for text chats.
     
  7. siurpeeman macrumors 603

    siurpeeman

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Location:
    the OC
    #7
    somebody correct me if i'm wrong, but i think this is a feature coming to ichat for leopard.
     
  8. dcv macrumors G3

    Joined:
    May 24, 2005
    #8
    I might be wrong but I wouldn't have thought it possible because you can't run multiple a/v chats at once. Somebody prove me wrong now!
     
  9. munckee thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Oct 27, 2005
    #9
    Does Adium support multiple of the same type of account running at once? (ie, can I have two different AIM usernames running at the same time?)
     
  10. devilot Moderator emeritus

    devilot

    Joined:
    May 1, 2005
    #10
    Yes. :)
     
  11. djbahdow01 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 19, 2004
    Location:
    Northeast, CT
    #11

    Yup, I have 3 AIM accounts running right now and you cn do custom away messages with each one as well. File transfers and a/v chats are not there or not great but over all it works pretty well.
     
  12. munckee thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Oct 27, 2005

Share This Page