Can I use a 30" Mac cinema monitor on a pc?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by bawilk2, Nov 23, 2008.

  1. bawilk2 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 23, 2008
    #1
    I just bought a 30" mac monitor with a cracked screen and I would like to test it to see if it even powers on. My problem is that I do not own a mac computer! I have a gateway running windows XP and was wondering if I can plug the mac 30" cinema monitor into my PC. The model # on my Gateway is E-4500D. Any help would be greatly appreciated as I am completely clueless!
     
  2. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #2
    Your computer model number is meaningless. You need a graphics card with a dual-link DVI port to get the Cinema Display to run at full resolution.
     
  3. mcnallym macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 28, 2008
    #3
    The 30" mac monitor uses a standard DVI dual link connection.
    As long as you have a DVI port on the machine it should work, just won't be at 2560x1600.
     
  4. Blue Velvet Moderator emeritus

    Joined:
    Jul 4, 2004
    #4

    Graphics Controller
    Type Integrated
    Graphics Processor / Vendor Intel GMA 950
    Video Memory Dynamic Video Memory Technology 3.0
    Max Allocated RAM Size 224 MB

    http://reviews.cnet.com/desktops/gateway-e-4500d/4507-3118_7-31546645.html


    http://www.intel.com/products/chipsets/gma950/index.htm
     
  5. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #5
    Well... there's that...:D:p

    Still not full resolution, though.;)
     
  6. thecritix macrumors 6502

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Location:
    West London, England
    #6
    perhaps its just me but i feel as though theres something fishy occuring.

    Just got a monitor thats cracked... anyone been burgled?
     
  7. bawilk2 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 23, 2008
    #7
    Not A Thief!


    Bought it at an estate sale, thus I can not contact the previous owner.
     

Share This Page