Can I use an ATT prepaid SIM to activate my iPhone 4?

Discussion in 'iPhone' started by swoosh0217, Jul 12, 2010.

  1. swoosh0217 macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
    #1
    I am with Tmobile and still waiting for the unlock to come out. I really can't do anything right now but my idea was to buy a "Pay as you go" prepaid sim card to activate my iPhone 4. I just want to see what the interface is like instead of looking at the connect to iTunes logo. Is that possible?
     
  2. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #2
    A prepaid AT&T sim card will activate a 3G, 3GS and an iPhone 4.
     
  3. JLemm macrumors regular

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Location:
    Cincinnati, OH
  4. swoosh0217 thread starter macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
    #5
    I bought a sim cutter so there's no issue with that. I just want to be able to activate my phone using a pre-paid sim card.
     
  5. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #6
    Of course you can, after cutting it down.

    You can also call AT&T and tell them you lost your original GoPhone sim and you have a new sim card that you wish to activate. Use the one that comes with the iPhone 4 and AT&T will simply ask you for the # on the sim.
     
  6. miki66 macrumors 6502

    miki66

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Location:
    IL
    #7
  7. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #8
    Just because AT&T says you can't doesn't mean you cant. The simply don't want people using prepaid plans on these iPhones.

    It will work 100%.
     
  8. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #9
  9. Carlos E macrumors 6502

    Carlos E

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    NYC
    #10
    I'm hesitant to call AT&T and give them the iPhone SIM number to transfer my prepaid account to.. They can't tell from the number it's a micro SIM?
     
  10. rumorman69 macrumors regular

    Joined:
    Jun 25, 2010
    #11
    Good question. I'd like to know that as well. Can AT&T know just from the SIM code that it's a microsim (I mean will the customer reap immediately know without having to look into the matter) and will they care?
     
  11. SpaceKitty macrumors 68040

    SpaceKitty

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Location:
    Fort Collins Colorado
    #12
    AT&T doesn't care what phone you use with it's prepaid service.

    Last summer, I was using a GoPhone sim in my 3G iPhone. I was tired of the data plans they offered and asked if there was any way I could still get the unlimited plan that was no longer offered for prepaid. i told the CSR that I was using the sim with my iPhone. She didn't say a word about that but told me it was impossible to offer me the unlimited GoPhone data plan since they no longer offered it.

    A few weeks later, I got a SMS asking me to take a survey about my call to CS. When asked why I called CS, I said that I was using my GoPhone sim in my iPhone and that I wanted to have the GoPhone unlimited data plan. I hung up after the survey.

    A few weeks later, September 25, 2009 to be exact, I got an SMS on my iPhone that told me I could get the unlimited data for $19.99 and to call 611 to get it added. I called and got it added on. Obviously there was a change made on my account that now allowed the CSR to add the data plan that was no longer offered to my account. I used it with that iPhone until about three months ago when I sold the sim card. I sold it because Apple finally allowed me to add another line to my post paid account.

    They really don't care what phone you use the sim in.
     
  12. Carlos E macrumors 6502

    Carlos E

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    NYC
    #13
    When I first moved my prepaid 2G SIM to a 3GS I was having connection problems with my phone so I called AT&T. She asked for my phone number then said I'm using a 3GS not a 2G. She could tell. Then said you're not supposed to have a prepaid 3GS and refused to help me. I hung up and figured the problem out myself.
     
  13. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #14
    Yes, some reps are not helpfull at all.
    You just gotta hit the right one I guess.
     
  14. swoosh0217 thread starter macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
    #15
    Wow great idea! Now I'm off to walmart and buy myself a prepaid card and do exactly wat us ad here...
     
  15. insidmal macrumors 6502

    insidmal

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Location:
    Eugene
    #16
  16. swoosh0217 thread starter macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
    #17
    So maybe I should just call ATT and ask them that I need a prepaid sim card. I'll tell them initially that I already have an existing sim (which is the micro sim that came with my iphone) and would like to add some minutes. Hmmmmm....
     
  17. yifanlu macrumors member

    Joined:
    Jul 29, 2009
    #18
    Who else here actually tried to do this with an iPhone 4 (not 3GS or anything else)? They changed it.

    I have an old prepaid SIM that I used to activate my 3GS (no commitment) a few months ago. Worked great. Then I got the iPhone 4 (with contract) and tried the same thing. Cut the SIM, placed it into the phone. No Service, connect to iTunes. I plugged it into the computer, iTunes says "invalid SIM". I put the original SIM in, and iTunes recognized it. So I tried something else (DON'T DO THIS!), I went to https://www.wireless.att.com/activations/ and choose GoPhone and typed the new microSim number. However, it just activated it as usual (no prepaid), so now I'm on AT&T.

    So basically, if you didn't go no-commitment, you can't activate iPhone 4 with prepaid. Either that, or they just don't allow prepaid activations on iPhone 4 anymore.
     
  18. rjohnstone macrumors 68040

    rjohnstone

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Location:
    PHX, AZ.
    #19
    Not true.
    Unless you changed the IMEI number on your phone, AT&T knows exactly what make and model phone a SIM card is installed in.
     
  19. Hellafornia macrumors newbie

    Joined:
    Aug 1, 2010
    #20
    I'm doing an upgrade swap, does the iPhone 4 need a sim in it to be activated? If not can I call AT&T and have them transfer my pay as you go number to the microsim?
     
  20. Wicked1 macrumors 68040

    Wicked1

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Location:
    New Jersey
    #21
    Don't you pay full retail for an iPhone if you do not use an AT&T contract, pay as you go is like just buying the phone with now contract isn't it?

    Can't we just get an Unlocked iPhone 4 from the UK or Canada and then use it in the USA.

    I have a friend who can get me one in the UK, just not sure what I would pay?
     
  21. DarthBeldar macrumors newbie

    Joined:
    Jul 7, 2010
    #22
    Unlocked Iphone 4

    I bought my Iphone 4 unlocked in Canada can confirm it works in USA on AT&T. Have old blue AT&T sim card I had to cut down. Hardest part was getting 3G to work, finally found correct APN settings:
    APN: proxy
    USERNAME: leave empty
    PASSWORD: leave empty
     
  22. Hellafornia macrumors newbie

    Joined:
    Aug 1, 2010
    #23
    can you have att reapers transfer pay as you go numbers to a blank microsim? thats what i wanna find out. does anybody know? :confused:
     

Share This Page