can I use firewire 800?

Discussion in 'iMac' started by AeroBar, Feb 10, 2009.

  1. AeroBar macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 21, 2009
    #1
    Hi,

    in my system profiler under firewire it says : -

    FireWire Bus:

    Maximum Speed: Up to 400 Mb/sec

    Does this mean that an external hard drive with firewire 800 will be no good to me?
    Or does mean that the last firewire device was only capable of 400 mb/sec?

    Thanks
     
  2. SaSaSushi macrumors 68040

    SaSaSushi

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Location:
    Takamatsu, Japan
    #2
    If it says 400Mb/s max you don't have a Firewire 800 port on your Mac.

    But just to be sure exactly what Mac do you own?
     
  3. AeroBar thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 21, 2009
    #3
    I think its G4 , but how can I find out for sure?

    Thanks.
     
  4. AeroBar thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 21, 2009
  5. SaSaSushi macrumors 68040

    SaSaSushi

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Location:
    Takamatsu, Japan
    #5
    That's the CPU but it could be any number of machines.

    Click on About this Mac then More Info and in System Profiler click on Hardware Overview. The bottom entry is your machine's serial number. Copy it and paste it here.

    That will not only tell you what model your Mac is (look directly under the picture of the Mac on the left side) but will also show it's warranty status.

    Is it an iMac (desktop)? That much you can tell just by looking at it. :D
     
  6. OrangeSVTguy macrumors 601

    OrangeSVTguy

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Location:
    Northeastern Ohio
    #6
    I don't think any iMac ever shipped with FW800 :confused:

    *edit* the newer aluminum has FW800.
     
  7. pinback pro macrumors member

    pinback pro

    Joined:
    Oct 16, 2008
    #7
    not just the new imac. my early '08 imac has FW800
     
  8. AeroBar thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 21, 2009
    #8
    Hello,

    I followed that link and all I got was " iMac (20-inch Late 2006) ".

    Thanks.
     
  9. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #9
    Looks like your iMac was the last iMac model to ship WITHOUT FireWire 800 support, according to this page.
     
  10. SaSaSushi macrumors 68040

    SaSaSushi

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Location:
    Takamatsu, Japan
    #10
    Actually, if he had the late-2006 24-inch iMac those did have Firewire 800. Unfortunately, Firewire 800 was only added to the 20" iMacs when they changed to the aluminum case design in August, 2007 (mid-2007 iMac per your link).
     

Share This Page